Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

10 deprinderi periculoase care îți pot afecta creierul

Creier imagine1

Creierul – organul cel mai important al organismului uman. Nu am putea exista fără el. Cu atât mai mult nu am putea exista fără el în sec. XXI, secol în care majoritatea profesiilor sunt bazate pe activitatea intelectuală. Deci, avem nevoie de acest organ mai mult ca niciodată. Atunci, de ce oare nu avem grijă de el? Există 10 deprinderi periculoase care, încet, dar sigur distrug capacitatea de gândire.

1.  Refuzul de a lua micul dejun

Oamenii, care nu iau micul dejun, au un nivel scăzut de glucoză în sânge, ceea ce duce la scăderea activității creierului.

2.  Îmbuibarea (supraalimentarea)

Dacă se mănâncă peste măsură, crește nivelul colesterolului în vasele sanguine, inclusiv în circulația sanguină a creierului.

3.  Fumatul

Fumatul încetinește activitatea creierului distrugând celulele acestuia. Iar unele cercetări recente au arătat că fumatul poate fi una din cauzele apariției bolii Alzheimer.

4.  Consumarea zahărului în cantități mari

Cu cât mai mult zahăr – cu atât mai multe toxine și kilograme în plus și cu atât mai puține substanțe nutritive în organism

5.  Poluarea aerului

Deși acest factor depinde într-o măsură mai mică direct de noi, totuși ar trebui să știm că lipsa unui aer bogat în oxigen încetinește activitatea creierului. Prin urmare: cu cât mai poluat este aerul – cu atât mai redusă este capacitatea noastră de gândire.

6.  Somnul insuficient

Somn insuficient = viitor destul de sumbru. Somnul insuficient duce la moartea celulelor nervoase ale creierului.

creier somn

7.  Stupefiantele și alcoolul

Consumul acestora provoacă leziuni ireversibile sistemului nervos central.

8.  Boala+lucrul

Când omul este bolnav, lucrul intelectual intensiv dăunează activității creierului, deoarece organismul își utilizează toate resursele în lupta cu boala. În aceste perioade creierului nu-i este livrată cantitatea necesară de oxigen.

9.  Lipsa stimulării și dezvoltării

Creierul are nevoie de o dezvoltare continuă. De aceea, privirea televizorului trebuie înlocuită cu citirea cărților, rezolvarea integramelor, jocul de șah etc.

10.  Lipsa comunicării

Comunicarea reprezintă și ea un stimulent al creierului uman. Comunicând cu semenii, omul memorează diverse fapte, învață cuvinte și expresii noi, astfel antrenându-și creierul și programându-l spre o activitate permanentă.

Creierul este averea noastră. Ai grijă de el fiindcă îți va fi de folos! Scapă de aceste deprinderi dăunătoare, care încet, dar sigur, îți distrug creierul!

Ai grijă de prietenii tăi – împărtășește-le ce ai aflat acum!

Articol relatat de portalul Perfect Ask.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.