Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bucătărie

13 trucuri bune «la cratiţă»

foto: www.imperialtransilvania.com

Chiar dacă te pricepi să găteşti şi să faci prăjituri, tot mai ai câte ceva de învăţat. Activitatea din bucătărie pune preţ pe imaginaţie, aşa că poţi descoperi permanent lucruri noi. Ca să te convingi, îţi dezvăluim 13 trucuri care îţi pot uşura munca şi cu ajutorul cărora preparatele vor fi mai gustoase şi mai arătoase.

1. Dacă nu te pricepi să separi albuşul de gălbenuş, sparge oul într-o pâlnie aşezată deasupra unui pahar sau a unui castron. Albuşul va curge în vas, iar gălbenuşul va rămâne în pâlnie.

2. Poţi scoate mai uşor sarea din brânza telemea dacă înfăşori bucata respectivă într-un tifon şi o laşi o oră într-un vas cu lapte călduţ.

3. Sosul de roşii pentru prepararea pastelor devine mai gustos dacă e amestecat cu o lingură de smântână şi cu puţin busuioc.

4. Ca să nu se lipească în timpul fierberii, spaghetele se pun în oala cu apa fiartă, puţin sărată şi cu un strop de ulei, întregi, răsfirate de jur-împrejurul vasului.

5. Migdalele se pisează mai uşor dacă se presară deasupra lor puţin zahăr pudră. Dacă vrei să le cureţi de coajă înainte de a le pisa, pune-le un minut în apă clocotită şi apoi trece-le printr-un jet de apă rece.

 

6. Hreanul dat pe răzătoare şi pus la bor­can se păstrează mai mul­tă vreme proaspăt dacă pui în vasul res­pectiv puţin suc de lămâie sau un vârf de linguriţă de sare.

7. Omleta iese mult mai pufoasă dacă adaugi puţin praf de copt în compoziţie.

8. Glazura pentru prăjituri va fi mai fină dacă vei trece cacaua prin­tr-o sită dea­să, pentru a spar­­­ge cocoloaşele.

 

9. Fasolea uscată fierbe mai repede dacă adaugi în apă două-trei linguri de ulei.

10. Roşiile se decojesc mai uşor da­că le crestezi sub formă de cruce la bază, le pui 10 secunde în apă clocotită şi du­pă aceea le treci prin a­­pă rece.

 

11. Chifteluţele se fac mai uşor dacă îţi u­­­­­­­mezeşti mâinile înainte de a le trece prin făină.

12. Cârnaţii nu mai crapă în tigaie dacă, înainte de a-i pune la prăjit, îi laşi două-trei minute în apă clocotită.

13. Puiul se rumeneşte mai frumos la cup­­tor dacă pui în tavă un morcov feliat şi o ceş­cuţă de apă şi îl stro­peşti din când în când cu sosul din tavă.

sursa: lupushor.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.