Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Acesta este considerat a fi secretul longevității caucaziene

foto: Русская семерка

Cei mai bătrîni oameni de pe planetă trăiesc în munţii Caucaz. Conform Guiness Book, cel mai faimos a fost azerul Shirali Muslimov, care a murit pe 2 septembrie 1973 la incredibila vîrstă de 168 ani. Acest lucru a atras atenţia cercetătorilor ruşi încă din 1940.

S-a descoperit în cantităţi iă localnicii consumă zilnic kefir din lapte de capră, după o reţetă ţinută secret generaţii la rînd. De asemenea, in cantitati impresionante, se mănîncă usturoi, nuci, stafide, miere şi polen. Kefirul este util în insomnii, nevroze şi alte afecţiuni la nivelul sistemului nervos, infecţii cronice de tip herpes. Mulţi specialişti recomandă kefirul în dieta bolnavilor de SIDA Medicii au descoperit cu stupoare că femeile continuă să aibă activitate menstruala mult după 55 ani, iar bărbaţii devin taţi la 80.

Laptele are o compoziţie asemănătoare celui de vacă, cu precizarea că particulele de grăsime ale căror dimensiuni nu depăşesc 4 microni îl fac mai uşor digestibil şi îi conferă un gust specific, deosebit de plăcut. Însuşirea importantă a laptelui de capră este aceea că, sub acţiunea sucului gastric, în special a enzimelor proteolitice, proteinele coagulează sub formă de fulgi, fiind uşor asimilate de către vilozităţile intestinale, în timp ce glucoza şi lactoza îi conferă o valoare nutritivă superioară.

Laptele de capra este considerat (datorita compozitiei) foarte hranitor, fiind cel mai apropiat de laptele uman si un leac pentru foarte multe afectiuni raspandite in vremurile noastre. Eficienta lui se observa in fortificarea sistemului imunitar , anemiei, lipsa poftei de mancare, a starilor depresive, a bolilor de plamani in special TBC-ul, atrofii muscular, osteoporoza, migrene. Reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual. Echilibreaza tensiunea arteriala si atenueaza durerile musculare si articulare.

Echilibreaza nivelul insulinei in organism si previne diabetul de tip 2 si incetinirea metabolismului, care apare o data cu inaintarea in varsta. Protejeaza sistemul cardiovascular si previne atacul cerebral, infarctul si afectiunile inimii, stabilizand tensiunea arteriala. Previne ateroscleroza. Ajuta la regenerarea celulelor.

Exista rapoarte care sugereaza faptul ca un consum regulat de lapte de capra reduce cu 45%-65% riscul aparitiei cancerului mamar. In astfel de suferinte laptele de capra nu se comporta neaparat ca un medicament si nu poate lupta singur contra bolilor insa reuseste sa inlature slabiciunea organismului si sa il revigoreze pentru a lupta cu boala. În numai cîteva zile, o să se faca simtite efectele terapeutice.

Veţi fi mai fortifiaţi, mai cu poftă de viaţă. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.

Laptele de capra este alegerea ideala pentru persoanele care au intoleranta la cel de vaca (balonari, indigestii, diaree). Datorita compusilor antiinflamatori, laptele de capra este mai usor de digerat, iar vitaminele si mineralele pe care le contine se asimileaza mai usor. Daca ai un copil, trebuie sa stii ca este mai bine sa ii dai lapte de capra decat de vaca.

Laptele de capra are o compozitie foarte asemanatoare cu cel al mamei si il va feri de boli.
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca laptele de capra este mult mai sanatos decat cel de vaca. Laptele de capra previne anemia si demineralizarea oaselor. Acest tip de lapte te ajuta sa asimilezi mai bine calciul, fosforul, magneziul si fierul si previne afectiunile digestive. Chiar daca ambele tipuri de lapte contin la fel de mult calciu, laptele de capra contine o combinatie de minerale care va ajuta organismul sa fie sanatos. Acest lapte conţine cantităţi importante de vitamine – B1, B2, C, A si D– dar mai puţin colesterol decât laptele de vacă.Daca suferi de anemie sau de demineralizarea oaselor, laptele de capra te va ajuta sa te refaci mai repede. Combinatia de calciu, fosfor, magneziu si fier este ideala pentru a tine la distanta aceste boli.

Este bine să fie băut când este în stare crudă, pentru valorificarea integrală a tuturor componentelor, îndeosebi a enzimelor În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14-90 zile, cîte 2-3 căni zilnic. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămînă din cură se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă.

Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine. După primele 14 zile, rezultatele sînt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispare oboseala şi depresia, creşte rezistenţa la efort, apare creşterea în greutate şi o stare generală mai bună. Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cei care au renunţat la fumat pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile.

Laptele de capra este foarte bogat in acid lactic ce ajuta la exfolierea pielii, curatand in profunzime. Vitaminele A, C si D, calciu si magneziu ajuta in lupta cu imbatranirea, hidrateaza si catifeleaza epiderma, imbunatateste elasticitatea si mentine pH-ul natural al pielii. Ultimele cercetari au scos la iveala ca ingredientiele active din lapte sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei. Se spune că regina Egiptului, Cleopatra , era atît de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii la tenurile cu probleme, sensibile ori îmbătrînite. În reţete vechi, se recomandă utilizarea brînzeturilor în cosmetică, mai ales brînza de capră, pentru eliminarea pistruilor.

Brînza se amestecă cu ulei de floarea-soarelui, şi se aplică imediat după baie. În combinaţie cu mierea de albine, elimină vînătăile. În aplicaţii exerne sub formă de comprese, zerul din lapte de capră ajută la vindecarea eczemelor şi degerăturilor.

Cum il depozitam?
Laptele de capra trebuie congelat in recipiente mici, pentru ca trebuie sa fie consumat cat mai repede dupa decongelare. In caz contrar, se va imbranzi. Nu trebuie fiert, pentru ca are o consistenta care nu necesita pasteurizarea. In plus, toate proprietatile sale benefice vor fi pastrate daca nu il fierbeti.

sursa: casabio.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.