Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Ai putea să trăiești așa? Autotrofii, oamenii care trăiesc fără mâncare și fără apă

soare

Se „hranesc” cu energie solara. Acesta este un proces pe care acesti oameni il adopta treptat. Primul pas este privirea soarelui dimineata, atunci cand rasare iar aceasta sedinta de privire a soarelui se mareste treptat.

Cand se ajunge la 15 minute de privit pofta de mancare se diminueaza iar la 30 minute creierul dezvolta o capacitate de stocare a energiei solare care va fi transformata in energia necesara activitatilor umane.

Numerosi asceti indieni declara ca se formeaza o aura energetica in jurul trupului care are doua beneficii: este un “aliment” pentru intreaga zi si ofera protectie impotriva bolilor. Cei care urmeaza aceasta cale si renunta la alimentele solide devin atrasi de sfera spirituala a vietii si isi pierd interesul pentru partea materiala.

Stilul de viata al oamenilor autotrofi ii lasa pe oamenii de stiinta uluiti, nefiind in stare sa explice acest fenomen pe care incearca sa-l inteleaga prin diverse studii si experimente. Unul din aspectele pe care acestia nu-l inteleg este prezenta unei cantitati suficiente a vitaminei B12, vitamina absolut necesara organismului uman, in corpul autotrofilor desi acesta se regaseste doar in hrana de origine animala.

Indianul Prahlad Jani are 83 de ani, dar nu a mai mancat si nu a mai baut nimic de la varsta de 8 ani, cand, spune el, a fost binecuvantat de Zeita Amba. Jani este numit Mataji – un adept al Zeitei Mama a Tuturor, Amba sau Durga, foarte populara in Gujarat, locul lui natal.

 Declara ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii, unde se afla altarul zeitei. Oricat de ireal pare cazul acestui indian este cat se poate de real. Jani a fost studiat timp de 10 zile de o echipa formata din 30 medici specialisti care i-au monitorizat functiile vitale la spitalul Sterlin din Ahmedabad.

Cercetatorii i-au interzis indianului sa faca baie avand in vedere ca apa hidrateaza corpul prin piele dar nu a suferit nici o complicatie. Jani i-a socat pe medicii care il monitorizau deoarece nu a consumat nimic iar functiile organelor interne nu i s-au modificat si nu a manifestat nici o afectiune. Un alt fapt inexplicabil a fost urina care i s-a format in vezica si care era ulterior absorbita de peretii vezicii. Directorul Institutului Apararii Nationale din India, Dr. G. Ilavazahagan, care a participat la acest studiu nu a inteles cum poate Jani sa supravietuiasca declarand:

Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, in afara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi.

Un alt caz, la fel de uluitor, este inregistrat tot in India. Fizicianul Hira Ratan Manek, in varsta de 67 ani a renuntat in mod deliberat la mancare, in urma cu 8 ani. Ratan a fost studiat si supravegheat de specialistii NASA pe o perioada de 130 zile, timp in care s-a hranit doar cu apa si energie solara. Specialistii l-au numit “fenomenul HRM” si nu au gasit nici o explicatie stiintifica care sa elucideze acest caz. Ratan isi explica decizia alegerii acestui mod de viata prin faptul ca hrana solida creaza toxine iar corpul uman are doar de suferit in timp ce hrana solara reda corpului abilitatea naturala de a trai activand un procent foarte mare de functii ale creierului.

Cei doi indieni, Jani și Ratan, au participat alături de mai mulți subiecți la un studiu realizat de Health Care International Multitherapy Institut în cadrul căruia au fost monitorizați. Experimentul a durat 200 zile iar în aceasta perioada Ratan a băut doar apa fiarta deși de obicei consuma 9 tipuri de lichide. In timpul acestui experiment s-a observat o scădere dramatica a nivelului de zahar în sânge al subiecților, pana la limita de risc letal maxim dar aceștia nu prezentau nici un simptom. In urma acestui studiu, neurofizicianul Sudhir Shah, unul dintre cercetătorii implicați, a încercat sa-și explice acest fenomen declarând:

„I-as spune mai degrabă – adaptarea cronica – a unui organism la condiții vitrege impuse. Astfel, organismul își reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reacțiile chimice, fenomen ce intervine cam după a 16-a zi de post a asceților. Organismul slăbește dramatic, chiar și 40 kg în 200 zile, dar, în ciuda așteptărilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a funcțiilor vitale. Dupa acest “hop” organismul se adaptează. Este posibil și sa se activeze acel lob temporal unde credem ca s-ar afla sediul celui de-al șaselea simt, responsabil de proprietățile parapsihice. Celelalte parți ale creierului, inclusiv hipotalamusul, glanda pituitara și medulla oblongata, nu suferă nici o modificare.”

Nu doar asceții indieni sunt capabili sa traiască cu hrana solara, cazuri de acest gen înregistrându-se în diferite colțuri ale lumii. Un alt exemplu grăitor este doctorul Michael Werner din Brunswick, specialist în chimia cancerului. Dr. Werner are 60 ani și nu a mai mâncat hrana solida de la revelionul din 2001, când a suferit o indigestie. Înainte sa renunțe la vechiul sau mod de viata acesta s-a informat despre hrana solara citind și consultându-se cu o cunostință care experimenta aceasta metoda. Dieta sa zilnica este formata din 4 cești de cafea, 2 sucuri de fructe naturale și ocazional un pahar de vin plus soarele dimineții. A avut nevoie de 3 săptămâni pentru a se adapta însă efectele au fost uimitoare. Dintr-un om supraponderal și epuizat după o zi de munca s-a transformat într-un om care aleargă în fiecare dimineață 3 km, joaca tenis și are nevoie de doar 5 ore de somn în fiecare noapte.

Werner recunoaște ca transformările de la începutul acestei diete sunt îngrijorătoare având în vedere ca se slăbește dramatic iar pielea are un aspect de pruna uscata dar odată ce se trece peste aceasta perioada nu mai simți nevoia sa consumi nimic și ai parte de niște beneficii imense: rezistenta uluitoare a organismului, putere de regenerare mult mai mare și o memorie care se transforma într-un stick. Oricât de incredibil ar părea cazul lui este o realitate, fapt pe care l-a demonstrat pe parcursul a doua studii la care a participat.

Inclusiv în Rusia exista un grup de autotrofi, printre care se număra și Zinaida Baranova care nu consuma hrana solida de peste 4 ani. Zinaida are peste 65 ani iar în urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul Bauman s-a constatat ca vârsta biologica a acestei femei pare de 20 ani. Deși a fost dificil sa se adapteze la acest stil de viata răsplata i-a fost pe măsură, dintr-o femeie cu o boala cronica la stomac și simptomele specifice vârstei a ajuns complet sănătoasă.

zinaida_baranova

Deși s-a descoperit ca în intestinul uman exista o bacterie ce intra în compoziția aminoacizilor, deci omul este dotat cu o microflora capabila sa-l întrețină, fără aport din afara cazurile oamenilor autotrofi rămân încă un mister pentru doctori și oamenii de știință.

Modul oamenilor autotrofi este un exemplu pozitiv și încurajator pentru ceilalți însă nu va sfătuim sa încercați asa ceva deoarece inclusiv doctorul Werner atrage atenția ca nu toți oamenii sunt capabili sa treacă prin acest proces și declara ca nu îndrăznește sa sfătuiască pe nimeni sa-i urmeze exemplul. Cel mai bun mod prin care puteți sa faceți o schimbare în modul de viata este alegerea unui regim alimentar mult mai sănătos. Un bun exemplu ar fi renunțarea la prăjeli, la mâncarea gătită în ulei având o alternativa mult mai sănătoasă cum ar fi utilizarea unui aparat de gătit cu aburi, opțiune recomandata inclusiv de nutritionisti.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.