Am termopane de atâția ani și habar n-aveam la ce folosește șurubul ăsta. ”Dacă iei un patent și îl strângi puțin…”

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Iar o atenție deosbită au acum, când vine sezonul rece, mai ales că nu ne dorim să avem pierderi de căldură și, implicit, facturi mai mari la încălzire!

Dacă ai observat că ferestrele locuinței tale nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate!

Cum îți dai seama că ferestrele tale au nevoie de reglaj

Pe masura ce trece timpul, ferestrele cu geam termopan se lasă și își pierd proprietățile.

Dacă și tu te-ai întrebat cum poți să îți dai seama dacă geamurile tale au nevoie de reglaj, ei bine avem pentru tine două soluții extrem de simple. Prima o poți pune în aplicare asezând o lumânare în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mișca necontrolat înseamnă că geamurile tale termopan nu se aliniază corect.

Pe de altă parte, încearcă să pui o foaie de hârtie între deschidere și toc, apoi inchide fereastra si incearca sa tragi foaia. Daca foaia nu întâmpină rezistență și o poți trage ușor, trebuie să îți reglezi ferestrele.

Cum reglez ferestrele de termopan

Vestea bună este că, dacă ai cunoștințele necesare, poți să reglezi singur ferestrele de termopan. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopan pentru vara și pentru iarnă.

Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Daca aceasta strangere nu functioneaza cum si-ai dorit, incearca sa schimbi garnitura geamului termopan sau sa ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Daca tamplaria s-a miscat vei folosi un imbus ca sa calibrezi ferestrele pe verticala si orizontala. Reglajul se face la balamale si e valabil si pentru ferestrele oscilobatante, srie bzi.ro.

Articol preluat de pe Landia

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *