Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

ATALANTIDA din China, scufundată intenționat, intactă sub ape (video)

A Chinese city, forgotten after it was flooded when the government built a dam that turned the valley it was in into a lake, has resurfaced as an underwater adventure park for tourists. The ancient city of Shi Cheng was also known as the Lion City because it was located in the province of Zhejiang, where it was surrounded by the five Lion Mountains. Founded over 1,300 years ago, it vanished from view 53 years ago when the Chinese government decided they needed a new hydroelectric power station. A dam was built to create a man-made lake, and as the water rose, the city was left at the bottom of this new found body of water. Depending on where on the lake bottom it is, the city is between 85 and 131 feet underwater. And there it remained forgotten until Qiu Feng, a local official in charge of tourism, introduced the idea of using Shi Cheng as a destination for diving clubs. For the first try it was a voyage of discovery, and Qui said: "We were lucky. As soon as we dived into the lake, we found the outside wall of the town and even picked up a brick to prove it." It was later discovered that the entire town was intact, including wooden beams and stairs. Now the city had attracted interest from archaeologists and a film crew has been on site to record the preservation of the lost ruins.

foto: dailymail.co.uk

Un oraş, vechi de 1341 de ani, care era scufundat la o adâncime de peste 40 de metri în apă, a fost descoperit din China.

Exploratorii subacvatici au găsit un oraşul ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei.

Cetatea din adâncuri a fost supranumită „Oraşul Leului” şi face parte dintr-un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate şi case, şi formează o adevărată Atlantida în China.

„Oraşul Leului” a fost protejat de soare, vânt şi ploi. Cetatea a fost conservată de capsula timpului, aproape toate construcţiile sale rămânând intacte, inclusiv grinzile şi scările din lemn.

Orașul Shi Cheng a fost scufundat în mod intenționat în 1959 de autoritățile chineze deoarece în zonă era nevoie de o hidrocentrală care să alimenteze întreaga provincie cu energie electrică.

În acest fel, zona a fost inundată și în prezent Orașul Leului este o adevărată capsulă a timpului, care se păstrează în adâncurile lacului. Se spune că se află la circa 40 de metri sub ape și că încă își păstrează frumusețea de odinioară.

Orașul de sub ape a fost redescoperit în urmă cu 15 ani, când autoritățile chineze au organizat o expediție, pentru a afla ce a mai rămas din frumoasele opere arhitectonice de odinioară.

Interesul explorării subacvatice a sporit în 2011, când numeroși turiști au ales să facă scufundări pentru a descoperi ruinele unei urbe fascinante.

sursa: timispress.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.