Oricât am fugi de el, stresul continuă să fie o prezență constantă în viața noastră. Așa că nu ne rămâne decât să căutăm diferite modalități de a reduce stresul, și odată cu el influențele sale nefaste asupra sănătății noastre.
Specialiștii site-ului hab.com.ua au elaborat o listă a principalelor alimente care reduc stresul. N-ar fi rău să aruncați o privire și să acționați în consecință.
Ceaiul negru Ceaiul negru ne ajută să ne refacem după situațiile stresante. Cercetătorii au efectuat studii de caz, în care au implicat două grupuri de subiecți : primul grup a băut, timp de 6 săptămâni câte 4 căni de ceai pe zi, a doua a consumat orice alte băuturi, mai puțin ceai.
În finalul experimentului s-a constatat că nivelul de cortizol al membrilor primului grup era considerabil mai scăzut decât al celorlalți, iar starea lor de sănătate, mult mai bună. Laptele Bunicii noștri obișnuiau să bea, înainte de culcare, câte o cană de lapte cald, pentru a avea un somn liniștit. Oamenii de știință confirmă că starea de agitație este diminuata de conținutul de Calciu din lapte.
Acesta contribuie și la restabilirea echilibrului psiho-emoțional. Legumele proaspete Prin ronțăire, acestea ajută la diminuarea stresului. Mecanismul este foarte simplu: în procesul consumării lor în stare proaspătă, scade tensiunea musculară a feței.
Portocalele Ele reprezintă un depozit de vitamina C, care concură la reducerea hormonilor stresului din organism, ridicând în același timp imunitatea.
Spanacul Consumul de spanac asigură magneziul necesar organismului nostru. Conținutul scăzut de magneziu poate conduce la oboseală și dureri de cap. Alte importante surse de magneziu sunt: boabele de soia, frunzele de salată și somonul.
Peștele gras Peștele gras ( cum ar fi somonul sau tonul) conține acizi grași Omega3, care controlează procesul de sinteză a hormonilor stresului din organismul nostru.
Totodată ei ne apără de bolile cardiovasculare și ne feresc de depresii. Alunele și semințele Fisticul, nucile și alte asemenea lor reprezintă importante surse de vitamina E si B. Consumându-le zilnic, nu numai că nivelul de stres se reduce, dar scade și cel al colesterolului, și odată cu el, riscul îmbolnăvirilor cardiovasculare și al diabetului. Dar țineți cont de faptul că alunele, nucile și semințele conțin multe calorii!
Avocado Grație potasiului pe care-l conține într-o cantitate însemnată, se normalizează tensiunea arterială crescută.
Hidrocarburile complexe Acestea concură la sinteza serotoniei. Pentru formarea constantă a acestui hormon, specialiștii recomandă consumul de hidrocarburi complexe ( cereale integrale), în măsură să asigure o digestie lentă. Consumul acestora contribuie de asemenea la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge.
Plantele medicinale Medicina populară recomandă diverse plante care reduc stresul și îmbunătățesc starea psihică. Una din aceste plante este sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural.
De asemenea, se recomadă, în același scop și valeriana
sursa: ziuanews.ro
