Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Boala periculoasă de care foarte mulți suferă fără să știe

Una din zece persoane este afectată de o forma cronică de hepatită cu virusurile B sau C, fără să știe. Din acest motiv, infecționiștii recomandă să mergeți să vă testați. Hepatita cronică B, spre exemplu, nu afectează doar ficatul. Virusul poate genera unele forme de cancer, scrie realitatea.net.

Mai mult de jumătate dintre pacienții care au aceste virusuri nu au modificări la analizele uzuale și nu au de unde să știe. Majoritatea pacienților nu au simptome specifice, oboseala da, dar cine nu e obosit”, a spus dr. Maria Culinescu, medic specialist boli infecțioase, potrivit doctorulzilei.ro.

De aceea, când vă faceți analizele uzuale, cereți și testările pentru virusurile hepatitice B si C. Din 1995, toți nou-născuții au fost vaccinați împotriva virusul hepatitic B. Au obținut, astfel, anticorpi, deci imunitate. Anticorpii recunosc structura virusului și formează complexe, care ulterior se elimină. Acesta este mecanismul care protejează de boală.

Dacă vă testați, iar rezultatul este negativ, se recomandă imunizarea indiferent de vârstă.

Pentru infecția cu virusul B nu există tratament curativ. Virusul se poate ține sub control prin medicație. Dacă știți de existența acestuia. Faza de control imun este etapa bolii cea mai puțin periculoasă.

Virusul se poate multiplica necontrolat, dacă nu sunteți montorizat și nu primiți tratament. Vorbim din păcate despre un microorganism cu potențial cancerigen. Poate determina cancer hepatic, dar și cancer ganglionar, scrie sursa, citată de mesaj.md

“Din păcate, virusul B este implicat în producerea limfoamelor sau a leucemiilor, el nu stă închis în ficat ci intră și în alte organe, printre care și ganglionii limfatici și determină acolo înmulțirea aberantă a celulelor, deci cancer”, a spus dr. Adriana Motoc, medic primar boli infecțioase.
Toți pacienții care poartă virusul B trebuie monitorizați clinic și prin analize specifice o dată la șase luni. De asemenea, dacă obervați un glanglion mărit și nu îl legați de nicio infecție acută din zona respectivă, mergeți la medic.

“Dacă persistă prezența unui glanglion mărit, el trebuie scos și făcut un examen histopetolic, ca să ia din timp în evidență boala”, a recomandat dr. Adriana Motoc Medic, primar boli infecțioase.

De asemenea, e recomandată testarea pentru virusul hepatitic B. 2% dintre pacienții care au fost infectați cu acest micro-oganism se vindeca spontan. Pentru ceilalți, e nevoie de medicamente care să țină sub control infecția.

Virusul se transmite prin orice instrument infectat care străpunge pielea. De asemenea, se poate lua și prin contacte intime fără prezervativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.