Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Casa de vacanță antistres, mai ieftină ca o garsonieră

Casa de vacanță antistres. Foto: cashvilleskyline.com

Orașele devin tot mai aglomerate, apartamentele din ce în ce mai scumpe și mai mici, iar în toată această agitație, este imposibil să nu te gândești uneori că ai prefera să te retragi într-un loc izolat, departe de zgomot.

La acest lucru s-au gândit și numeroși arhitecți și desgineri de interior, care au venit cu o soluție ingenioasă. Este vorba despre căsuțele cât niște cutii de chibrituri, dar ieftine și amenajate atât de inteligent încât nici nu ai zice că locuiești într-un spațiu de doar câțiva metri pătrați.

Căsuța container, soluția incredibil de ieftină pe care și-o permite oricine

Probabil ai tot citit despre aceste case container, accesibile și durabile, care sunt la mare căutare printre cei care își doresc o micuță reședință de vacanță. Însă dacă te uiți la poze, îți dai seama repede că un astfel de spațiu ar putea fi suficient chiar și pentru viața ta de zi cu zi. Atractiv este și prețul acestor căsuțe, care variază între 1.000 și 2.000 de dolari. O nimica toată, dacă stai să calculezi cât plătești pentru o escapadă de un weekend, într-o zonă turistică din țară.

Casele modulare sunt perfecte pentru o vacanță de vară într-un loc izolat de munte, pentru că amplasarea lor implică puțin efort și modificări minime. De asemenea, ele nu necesită un volum mare de materiale de construcție tradiționale, așa că, la final, costul nu va fi unul cu mult mai mare decât ce ai plătit pe căsuța container.

Unul dintre dezavantajele acestor mici case este că ele sunt mai dificil de încălzit pe timpul iernii, așa că nu sunt tocmai ideale pentru a-ți petrece aici vacanța de Crăciun sau Revelionul. Însă dacă îți dorești o casă pentru weekendurile libere din timpul iernii, o soluție la fel de bună este reprezentată de casele modulare din lemn.

Casele din lemn, mai rezistente și mai mari

În primul rând, acestea sunt mult mai mari – pot avea chiar și 70 de metri pătrați – sunt mai rezistente, iar pe timpul iernii păstrează căldura în interior, pentru că sunt bine izolate. Care este prețul unei astfel de case de vacanță? Foarte mic, dacă te gândești că se construiește în maximum trei luni, vine la pachet cu finisaje și ai posibilitatea de a alege cât de mare să fie.

De exemplu, pentru o casă din lemn de 70 de metri pătrați vei plăti în jur de 15.000 de euro, cu tot cu finisaje.

Dacă vrei să beneficiezi din plin de toate avantajele pe care le au căsuțele pe care ți le-am prezentat mai sus, ia în calcul aceste sfaturi:

  1. Renunță la televizor și laptop. Scopul unei locuințe de vacanță este să te detașezi și să te relaxezi. Nu te vei plictisi, dacă îți iei o carte cu tine sau un aparat de fotografiat cu care să te aventurezi în natură.
  2. Folosește o metodă ecologică de colectare a apei și a energiei. Un sistem de colectare pentru apa de ploaie și niște panouri solare vor fi suficiente pentru a-ți aproviziona căsuța cu strictul necesar.
  3. Refugiază-te aici de fiecare dată când te simți copleșit de viața ta cotidiană. Profită de fiecare weekend liber pentru a-ți reîncărca bateriile într-un spațiu liniștit și verde.

Sursa: greatnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sănătate

Mierea și oțetul de mere sunt 2 produse naturale, care te ajută să îți echilibrezi ph-ul și pornește sistemul defensiv al organismului.  Aceste 2...

Sănătate

Sa te lasi de fumat este una dintre cele mai mari incercari pentru impatimitii acestui viciu. O reteta naturala te face sa uiti de...

Sănătate

Toată lumea știe că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, dar există și o predispoziție genetică pentru această boală. Află care...

Sănătate

Caisele uscate sunt adevarate bombe de substante nutritive. Ele au efecte benefice asupra muschiului cardiac datorita prezentei de potasiu. Mai mult decat atat, ele...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.