Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Castravetele amar, insulina naturală şi posibil remediu pentru HIV

castravete-amar-momordica

Momordica charantia este o plantă de origine tropicală, din familia curcubitaceelor, întâlnită în Asia de Sud-Est, Africa şi China şi cultivată pentru fructul său comestibil, care este extrem de amar, dar foarte bogat în antioxidanţi şi nutrienţi. La noi, această plantă este cunoscută sub denumirea de castravete amar sau pepene amar.

Stimulează sucurile gastrice
Din cauza gustului insuportabil, castravetele amar nu este consumat crud, ci este preparat în diverse moduri. În bucătăria chineză, de exemplu, se adaugă, ca şi garnitură, la friptura de porc sau în supe, în regiunile Asiei de Sud şi Indiile Vestice este pregătit cu cartofi şi servit cu iaurt, iar în bucătăria Punjabi este asezonat cu condimente foarte picante şi apoi prăjit în ulei.
Ca medicament, castravetele amar a fost utilizat de medicina tradiţională asiatică de foarte mult timp. Printr-o analiză recentă a compoziţiei fructului, cercetătorii au descoperit o multitudine de nutrienţi precum vitaminele A, B1, B3, B6, B9, C, E, K şi minerale importante, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier şi zinc. La fel ca toate plantele cu gust amar, şi castravetele stimulează foarte bine digestia, însă poate agrava starea celor care suferă de gastrită sau de ulcer.

Utilizat la îndepărtarea diabetului zaharat
Datorită proprietăţilor sale hipoglicemiante-antidiabetice, leguma este folosită cu succes la tratarea diabetului zaharat de tip II, insulino-independent. Aceasta conţine peptide asemănătoare molecular insulinei, alcaloizi şi glicozide care acţionează împreună pentru a micşora nivelul zahărului din sânge. În acelaşi timp, aceşti compuşi activează şi proteina numită AMPK, cunoscută pentru reglarea metabolismului, care permite absorbţia glucozei din sânge, proces care în cazul diabeticilor are loc mai greu.
În 2007, Departamentul Sănătăţii din Filipine a emis un act care atestă faptul că fructul de Momordica charantia poate să reducă nivelul glucidelor din sânge. Studiul a dezvăluit că o doză de 100 mg/kg, administrată zilnic, este comparabilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi. Spre deosebire de insulina extrasă din microorganisme modificate genetic, cea vegetală are marele avantaj de a fi lipsită de reacţii adverse şi contraindicaţii.
Pentru a preveni sau trata diabetul zaharat beţi un pahar cu suc proaspăt de castravete amar în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, adăugaţi în meniul zilnic seminţe măcinate de castravete amar sau preparaţi un decoct prin fierberea unor bucăţi din acest fruct în apă. Aveţi grijă să nu luaţi în acelaşi timp şi medicamente pentru micşorarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece riscaţi să suferiţi o scădere dramatică a glucozei!

Posibil medicament împotriva HIV
Testele de laborator sugerează că anumiţi compuşi din castravetele amar ar putea da rezultate bune la tratarea infecţiei HIV. Cercetările au dovedit că această legumă întăreşte sistemul imunitar, făcându-l să lupte cu virusurile şi cu bacteriile. Cu toate acestea, mai este nevoie de multe cercetări înainte să fie recomandată în acest scop şi este puţin probabil ca, pe cale orală, administrarea de castravete amar să încetinească dezvoltarea infecţiei HIV. Specialiştii cred că ingerarea castravetelui amar ar putea compensa efectele negative date de medicamentele anti-HIV.

Încetineşte evoluţia cancerului
Alte studii realizate în cadrul Universităţii Saint Louis din Statele Unite ale Americii au demonstrat că, în urma experimentelor din laborator, extractul de castravete amar extermină celulele canceroase de la nivelul sânului şi întăreşte funcţia celor imunitare la persoanele cu cancer. Din păcate, cercetările sunt foarte limitate, aşa că nu se ştie încă dacă, în cazul oamenilor, acest extract reprezintă un leac pentru cancerul la sân. Ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că previne şi încetineşte evoluţia bolii.
Castravetele amar este, de asemenea, eficient în tratarea psoriazisului. Acesta este favorizat de stres, tensiune permanentă, efecte adverse ale unor tratamente medicamentoase sau infecţii. În acest caz aveţi nevoie de o purificare a sângelui printr-o cură de patru luni, în care consumaţi un castravete amar zdrobit amestecat cu zeama de la o lămâie, zilnic, pe stomacul gol.

Poate fi cultivat chiar şi pe balcon

Poate acum câţiva ani castravetele amar era o legumă necunoscută românilor, dar astăzi se cultivă şi la noi şi, cel mai important, poate fi plantată chiar şi pe balcon. Are nevoie doar de multă lumină şi de căldură. Este o plantă care dă multe fructe într-un timp relativ scurt. Seminţele pot fi găsite în comerţ. Acestea se pun în pământ reavăn şi răsar după două săptămâni, în funcţie de temperatura solului. La recoltare, fructele au o lungime de 7-13 cm şi o culoare verde-gălbui.

sursa: taifasuri.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.