Cât de mult ai trăi dacă ai mânca doar pâine și apă

foto: prisonthehiddensentence.com

Cât ar trăi cu cele mai de bază alimente și asta pentru a salva efort și bani?

Pâinea este un aliment iubit de oameni de pretutindeni, iar apa e vitală, așa că merită și această dilemă un răspuns. Și dat fiind că trăim într-o vreme „nebună” cu tot felul de versiuni de pâine, depinde supraviețuirea de fiecare fel.

Supraviețuirea doar cu pâine ar fi posibilă dacă ai consuma o pâine făcută din cereale integrale și care are o combinație de drojdie și bacterii care asigură descompunerea grânelor. Chiar și așa, tot ai întâmpina deficiențe alimentare din cauza lipsei de vitamina C, B12 și D și de calciu. Lipsa de vitamina C ar putea duce la scorbut, iar cea de calciu la osteoporoză.

Cel mai probabil, ai putea supraviețui o vreme dacă ai mânca doar pâine integrală de calitate care a fost lăsată la fermentat. Însă deficiențele nutriționale s-ar face simțite rapid și, cel mai probabil, te-ai sătura de atâția carbohidrați. Dacă luăm drept exemplu cartofii, care conțin toți aminoacizii necesari traiului, am putea spune că e posibil să supraviețuim doar cu cartofi. Dar anumiți aminoacizi se regăsesc în cantități atât de mici încât nu ar fi de ajuns. Același principiu se aplică și la pâine.

Partea bună este că te vei sătura să mănânci doar pâine și apă înainte să ajungi la deficiențe nutriționale. Motivul este un fenomen psihologic numit sațietate senzorială specifică. Oamenii de știință au observat că pe măsură ce consumi un aliment mai des, pe atât scade gradul de plăcere. Unele mâncăruri, cele bogate în proteine, sunt mai dispuse să declanșeze această sațietate. Pâinea, chiar dacă este mai rezistentă la fenomen, nu este imună.

Acestea fiind scrise, dilema de mare angajament are de acum un răspuns semi-superb. Poate că ar fi cel mai bine să nu te supui la un așa meniu „de post”.

Articol relatat pe portalul playtech.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *