Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Lucruri de care să nu-ți mai pese după vârsta de 40 de ani

40-de-ani1

Vine un moment în viață când nu îți prea mai pasă de nimic. Sau nu ar trebui să-ți mai pese așa mult ca înainte. Motivele diferă, dar, în principal, nu mai trebuie să-ți consumi energia cu lucruri care nu contează pentru viața ta.

Este o vârstă la care ești deja pe picioarele tale și trebuie să te porți ca atare, fără a căuta prea mult să îi mulțumești pe toți cei din jurul tău, lăsându-te pe ultimul loc.

Nu trebuie să-ți mai pese de părerile celorlalți! Sigur ai în preajma ta multe persoane care și-au făcut o carieră din a da sfaturi tuturor, inclusiv ție. Sunt acele persoane care nu știu altceva decât să-ți dea tot felul de idei, de la domeniul personal până la cel profesional. Nu uita, însă, că ești adult și poți lua decizii și singură, fără ca alții să îți dicteze ce și cum. Nu e rău să urmezi un sfat-două, de la părinți, frați sau prieteni, dar nu trebuie să urmezi pas cu pas ce îți dictează unii și alții.

Nu trebuie să urmezi pas cu pas toate regulile modei! Uneori moda există pentru a nu fi urmată. Tocmai de aici se naște uneori originalitatea unora. Îmbracă-te cum îți place, este strict problema ta. Știm că toate femeile obișnuite nu sunt dispuse să cheltuie sume astronomice pe ultimele creații de la marile case de modă. Viața celebrităților este una, viața femeii obișnuite este alta.

Dacă ai încheiat o relație sau o căsnicie, mergi mai departe! Nu contează ce face fostul, nu contează dacă el și-a refăcut viața sau nu, tu vezi-ți de drumul tău. Este important să ai o viață chiar și după o despărțire. Cântărește toate faptele care au dus la despărțire, încearcă să eviți greșelile și poate în următoarea relație vei fi mai fericită.

Nu te strădui să fii perfectă, acasă, în intimitate sau la bucătărie! Nimeni nu este perfect și, dacă din când în când, așa-zisa ta imperfecțiune mai iese la iveală, gândește-te că e ceva normal, firesc, omenesc. Nu te delăsa, dar nici nu te stresa inutil. Dacă ești obosită, cere ajutorul celor din familie, nu face tu totul.

Nu îți mai mușca limba! Dacă ai ceva de zis, zi! Nu te mai abține! În felul acesta, scapi de stresul pe care îl înmagazinezi fără rost și care, în timp, îți va dăuna, dar te vei și impune în fața celorlalți. La tinerețe, mai tăceai, fie că nu era considerat politicos să dai replica, fie că nu îndrăzneai. Acum, lucrurile stau altfel, așa că…

Dacă cineva nu te merită, renunță la acea persoană! Fie că e vorba de o prietenă bună, fie că este vorba de o colegă mai apropiată, dacă acea relație nu îți face bine, renunță. Uneori îți dai seama că acea persoană te folosește, că nu îți răspunde cu aceeași prietenie, și nu are rost să te mai implici. Vei suferi sau nu o perioadă, dar îți va trece. Vei fi mai liniștită, departe de o prietenie falsă, nocivă.

Nu trebuie să faci un capăt de țară din greșelile tale! Din fiecare ai ceva de învățat. Nu este ceva fără ieșire. Orice problemă are o soluție, orice greșeală poate fi îndreptată. Adevărata valoare a omului nu este dată de suma greșelilor sale, ci de tot ceea ce face, bun sau rău.

Nu mai încerca să te încadrezi oriunde și oricând! Toată viața suntem tentate să ne încadrăm cât mai bine în cercul de prieteni, la locul de muncă, între neamuri etc. Odată cu înaintarea în vârstă, nu prea mai are importanță acest lucru. Fii tu însăți în orice context. Cei de lângă tine te cunosc deja destul de bine și probabil că te acceptă așa cum ești. Dacă nu, înseamnă că nici nu merită să rămâi în acel cerc de oameni. Cei de lângă noi trebuie să vă accepte așa cum sunteți, nu să vă transforme într-o altă persoană. Naturalețea este secretul oricărei relații sincere.

Nu trebuie să vă pese de tot ce este legat de rețelele de socializare! Dacă până la vârsta de 30 de ani erai obsedată să arăți perfect, după 40 încearcă să arăți elegantă și îngrijită. Numărul de kilograme în plus sau în minus nu mai trebuie să conteze atât acum.Nu trebuie să încercați să aveți corpul perfect! Este ceva imposibil. Dacă sunteți norocoase să aveți o siluetă de invidiat și la 40 de ani, este foarte bine, dar dacă nu, nu. Îngrijiți-vă, coafați-vă, purtați haine pe măsura voastră și veți arăta foarte bine. Nu aveți pretenția să mai arătați ca la 20 de ani, mai ales dacă anumite probleme de sănătate își pun amprenta asupra înfățișării voastre.

Odată cu trecerea anilor, îți dai seama că nu poți controla totul. Mai mult, copiii cresc, devin mai independenți, și nu mai țin seama de tot ce zici tu. Dar face parte din viață, trebuie să înțelegi asta. Nu poți controla decât ceea ce faci tu însăți. Fii relaxată și depășește problema.

În final, nu trebuie să-ți pese că… nu îți mai pasă! Este semn al evoluției personale. Ca adult, înțelegi că uitarea este esențială. A nu îți mai păsa este uneori chiar foarte sănătos, oferindu-ți libertate și relaxare. În ultimii 20 de ani ți-ai făcut griji pentru serviciu, căsnicie, copii și este normal să fi obosit. Combate oboseala cu un soi de nepăsare!”

sursa: graiul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.