Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Ce ar fi trebuit, de fapt, să serbăm de Crăciun

În prima perioadă a creştinismului, Naşterea Domnului era serbată odată cu cea a Botezului.

Se consideră că sărbatoarea Naşterii Domnului s-a serbat pentru prima dată separat, la 25 decembrie, în Biserica din Antiohia, în jurul anului 375, apoi la Constantinopol în anul 379, când Sfântul Grigorie de Nazianz a ţinut celebra predică, ce va servi mai târziu ca izvor de inspiraţie imnografului Cosma de Maiuma la compunerea canonului Naşterii:

„Hristos Se naşte, slăviţi-L! Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L!…”

Astăzi, din păcate, serbăm venirea lui Moș Crăciun…

1. Moş Crăciun locuieşte la Polul Nord. Iisus este peste tot!
2. Moş Crăciun călătoreşte cu o sanie. Iisus merge pe vânt şi umblă pe ape!
3. Moş Crăciun vine o dată pe an. Iisus este un ajutor ce nu lipseşte niciodată!
4. Moş Crăciun îţi pune dulciuri sub brad. Iisus îţi umple de bucurie şi de lumină, sufletul!
5. Moş Crăciun vine pe horn, neinvitat. Iisus stă la uşă şi bate şi apoi intră în inima ta dacă-i deschizi!
6. Moş Crăciun te lasă să i te aşezi pe genunchi. Iisus te lasă să te odihneşti în braţele Sale!
7. Moş Crăciun nu-ţi ştie numele şi tot ce poate spune este: “Bună, băiete sau fetiţo, cum te cheamă?” Iisus ne-a cunoscut numele înainte ca noi să ne naştem şi să avem un nume. El ştie totul despre noi!
8. Tot ceea ce Moş Crăciun poate oferi este: ”Ho, Ho, Ho!”. Iisus oferă sănătate, ajutor şi speranţă, pace, lumină, frumuseţe, bucurie, … şi mântuire!!!
9. Moş Crăciun spune: “Să nu plângi!” dar dacă te doare ceva, se uită la tine, şi nu-ţi poate face nimic. Iisus spune: ”Pune tu toate îngrijorările tale, în braţele Mele! Eu am grijă de fiecare suflet şi Mă doare durerea fiecăruia dintre voi!”
10. Micile ajutoare ale lui Moş Crăciun (elfii, spiriduşii) fac jucării. Iisus face o viaţă nouă, te vindecă, te ridică, te iartă, te transformă! Nu te mai recunoşti tu pe tine! Îngrijeşte inimi rănite, repară cămine dezbinate, şi pregăteşte locuri în Cer!
11. Moş Crăciun te poate face să râzi, şi după ce râzi, rămâi în acelaşi pustiu sufletesc! Iisus însă, îţi dă o bucurie care devine echilibrul tău, sursa ta de putere, şi care te înviorează!
12. În timp ce Moş Crăciun îţi pune darurile sub brad, (daruri cumpărate, care … nu ştiu dacă se mai pot numi daruri), Iisus a venit dăruindu-Se pe Sine şi murind pe cruce pentru fiecare dintre noi!
Este evident că nu există termeni de comparaţie reali, între Moş Crăciun şi Domnul Hristos!!! Nu-ţi trebuie multă minte ca să distingi acest lucru. Trebuie să ne amintim despre CINE vorbeşte Crăciunul. Trebuie să-L aducem pe Hristos Domnul înapoi în inima sărbătorii de Crăciun! Da, Iisus este mai bun, este de mii şi mii de ori mai frumos şi mai bun, decât… toţi “Moş Crăciunii”din lume!

sursa: paradise3407.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.