Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci pateu de ficat cumpărat din magazin

Cati dintre noi nu mananca pateu de ficat pe paine? Este un aliment foarte popular in Romania, insa nu este deloc atat de sanatos precum va gandeati. Acesta are efecte nocive asupra corpului.

Nicolae Hincu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice trage un semnal de alarma si avertizeaza populatia asupra faptului ca majoritatea pateurilor comercializate pe piata au in compozitie foarte multe E-uri.

Numarul acestor aditivi alimentari ajunge chiar si la 10 pentru unele marci, iar unii dintre ei sunt extrem de toxici si nocivi si pot provoca boli grave, daca ajung regulat in organism.

Nitritul de sodiu spre exemplu, sau E250 este cancerigen. Glutamatul de sodiu, sau E621, este folosit pentru a spori aroma pateurilor.

El poate determina insa aparitia durerilor de cap, amortirea membrelor, inrosirea fetei si chiar agravarea astm-ului.

Un studiu realizat de InfoCons pe 46 de tipuri de pateuri a scos la iveală că cea mai mare majoritate a acestor produse conţin între două şi nouă E-uri, în timp ce doar trei dintre acestea nu conţin aditivi alimentari.

De asemenea, din punct de vedere al existenţei pe etichetele produselor  supuse studiului a informaţiilor cu privire la valorile energetice (kcal/100 gr): 14 nu au specificate aceste informatii, iar la cele care este specificat acestea variaza intre 125 – 321.

Dacă îți faci griji pentru sănătatea ta, cu siguranță te întrebi cât de sănătos este pateul din comerț. Acest produs alimentar iubit de români ascunde multe ingrediente nocive, unele dintre ele sunt cancerigene.

Dacă vrei să știi cât de sănătos este pateul din comerț, trebuie să afli ce ingrediente conține. Acest produs alimentar este îmbunătățit cu aditivi care îți pun în pericol sănătatea. Potrivit unui studiu făcut de Asociația Națională pentru protecția consumatorului, majoritatea conservelor de pate conține grăsimi, foarte multă sare și doar un sfert din el este carnea de porc, rață, gâscă sau găină.

Cât de sănătos este pateul din comerț: E-urile
Pentru a determina cât de sănătos este pateul din comerț, trebuie să știi câte E-uri are produsul. În funcție de producător, numărul acestor aditivi diferă. Există brand-uri care folosesc chir și 10 E-uri 452 (polifosfaţi), E407 (caragenan), E412 (gumă guar), E415 (gumă xantan), E300 (acid ascorbic), E621 (glutamat monosodic), E250 (nitrit de sodiu), E120 (carmin), E316 (erisorbat de sodiu) şi E330 (acid citric), conform csid.ro. Acești potențiatori sunt cancerigeni.

Cât de sănătos este pateul din comerț: coloranții
Coloranții sunt alți factori care determină cât de sănătos este pateul din comerț. Dacă citești cu atenție etichetele, vei observa că sunt nelipsiți din pateuri, de orice fel ar fi aceastea, vegetal sau animal. Cel mai întâlnit colorant este carminul, care poate produce alergii și erupții cutanate.

Cât de sănătos este pateul din comerț: aditivul de porum, slănina și șoriciul
Aditivul de porum, slănina și șoricioul sunt ingrediente care îți arată cât de sănătos este pateul din comerț. Acestea sunt adevărate bombe calorice și fac din pateul de ficat un aliment care trebuie evitat în curele de slăbire.

Cât de sănătos este pateul din comerț: Monoglutamatul de sodiu
Monoglutamatul de sodiu este unul din factorii cei mai importanți care determină cât de sănătos este pateul din comerț. Acest ingredient este un potențiator de aromă, care face ca pateul să aibă un gust delicios. Însă, este extreme de nociv și crează dependență. Poate duce la instalarea “sindromului bucătăriei chinezeşti”, (dureri de cap, ameţeli, palpitaţii,probleme neurospihice)

Cât de sănătos este pateul din comerț: nitritului de sodium
Nitritului de sodiu este foarte important și determină cât de sănătos este pateul din comerț. Acest ingredient crește termenul de valabilitate al pateului, însă numeroase studii au arătat că poate duce la cancer de colon. Este de evitat acest conservat extreme de nociv.

Cât de sănătos este pateul din comerț: alergeni
Alergenii determină cât de sănătos este pateul din comerț. Sunt foarte periculoși pentru sănătate. Printre cei mai folosiți se numără uten, ţelină, muştar şi soia.

sursa: https://www.suntgospodina.com/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sănătate

Mierea și oțetul de mere sunt 2 produse naturale, care te ajută să îți echilibrezi ph-ul și pornește sistemul defensiv al organismului.  Aceste 2...

Sănătate

Sa te lasi de fumat este una dintre cele mai mari incercari pentru impatimitii acestui viciu. O reteta naturala te face sa uiti de...

Sănătate

Toată lumea știe că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, dar există și o predispoziție genetică pentru această boală. Află care...

Sănătate

Caisele uscate sunt adevarate bombe de substante nutritive. Ele au efecte benefice asupra muschiului cardiac datorita prezentei de potasiu. Mai mult decat atat, ele...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.