Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Cei care au probleme cu somnul în țările din America de Sud folosesc ceaiul din coji de banane și lavandă

ceai de banane

Cojile de banane contin o combinatie uimitoare de substante care declanseaza o relaxare totala a organismului si apoi un somn profund si linistit: serotonina(numita si hormonul fericirii) care relaxeaza organismul si alunga stresul, triptofanulun aminoacid esenţial natural utilizat si in industria farmaceutica pentru tratamentul tulburărilor de somn si cantitati importante de magneziu,mineral renumit ca previne întreruperea brusca a somnului şi trezirile din timpul nopţii si potasiu element ce ajută muschii si vasele de sange sa se relaxeze si dezactiveaza adrenalina.

Magneziul este adesea recomandat si de medici persoanelor care au probleme cu somnul.

Acest ceai este foarte cunoscut si apreciat de cei care au probleme cu somnul din tarile din America de Sud unde bananele se gasesc din abundenta dar in Europa acest remediu este mai putin cunoscut.

Ingrediente necesare

– cateva coji de banane organice. IMPORTANT: Daca aveti banane obisnuite trebuie sa le spalati bine cu bicarbonat sau cu otet.
– 1 lingura de scortisoara pudra
– o lingurita de lavanda(sau un pliculet de ceai)
– 1 litru de apa

Modul de preparare

Cojile de banane proaspete se spala bine , li se taie capetele si se pun intr-o tigaie unde se lasa 1-2 ore pana se inegresc. Apoi tigaia se introduce in cuptorul incalzit la 65 grade Celsius, adica temperatura ideala de pasteriorizare si se lasa pana se usuca complet.
Dupa ce sunt uscate se farmiteaza si se pun la fiert intr-un vas cu apa timp de 12-15 min. Dupa ce luati ceaiul de pe foc adaugati scortisoara apoi mai puteti pune la infuzat timp de cateva minute si un varf de lingurita de flori de lavanda sau un pliculet de ceai de lavanda. Apoi se strecoara si se consuma caldut inainte de culcare. In maxim 10-15 minute veti dormi bustean. Daca va raman coji de banane uscate le puteti pastra in saculeti de panza intr-un loc intunecat si racoros.

Antistres. Acest ceai are si efecte excelente de calmare in situatii de stres dar trebuie sa aveti grija, daca il beti in timpul serviciului veti fi cuprinsa de o stare de somnolenta puternica si va fi greu sa va mentineti treaza. Efectul antistress se datoreaza serotoninei. Studiile au aratat ca in cojile de banana exista cantitati mari de serotonina, substanta folosita de medici in tratarea depresiei. Cojile de banane contin si o cantitate importanta de luteină, substanta care ajută la protejarea ochilor de cataractă

Alte utilizari ale cojilor de banane

Vindeca psoriazisul. Daca te-ai chinuit cu tot felul de tratamente costisitoare care iti promiteau ca te vindeca de psoriazis, de ce nu ai incerca si cojile de banana? Iti vor reduce mancarimile si gratie proprietatilor de hidratare pielea ta se va simti din nou bine. Freaca o coaja de banana de piele daca ai eruptii cutanate sau daca te-au intepat tantarii.

Atenueaza ridurile. Cojile de banana hidrateaza pielea asa ca iti poti face o masca dintr-un galbenus de ou si o coaja pasata. Las-o pe fata timp de 5 minute, apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

Trateaza vanataile si zgarieturile. Freaca cu o coaja de banana zona ranita, iar potasiul pe care il contine va ajuta in procesul de vindecare. Intotdeauna foloseste coji de banane proaspete, pentru cele mai bune rezultate. Nu te ajuta daca mananci banana si pastrezi cojile in frigider, pentru mai tarziu. Pune in aplicare ce am scris mai sus imediat dupa ce termini de mancat fructul.

Surse: http://www.huffingtonpost.ca/2014/12/04/can-banana-peels-really-h_n_6268216.html
http://www.healthnews.com/2015/07/15/banana-tea-best-for-sleep-in-10min87873.html

Articol relatat de portalul frunza-verde.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.