Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Cină ușoară – slăbire fără înfometare

cream soup

Dacă vrei să slăbești fără să te înfometezi şi fără să faci sacrificii enorme, este important să iei o cină ușoară. Deoarece cina este responsabilă în cele mai multe cazuri de îngrășare, dacă vei mânca mai puţin seara, vei ajunge mai ușor la greutatea pe care ți-o dorești.

Iată câteva sugestii de cine sărace în calorii, ușor de preparat, care te ajută să îţi potolești foamea seara şi să pierzi treptat în greutate.

Sunt cinele vinovate de creșterea în greutate?

Nu trebuie să uiţi că ceea ce mănânci la cină, în special la o cină târzie, nu se arde, ci cel mai probabil se depozitează, mai ales dacă nu faci exerciţii înainte de a merge la culcare. Atunci când se acumulează în exces, rezervele se transformă în grăsime, mai ales dacă mâncarea pe care ai consumat-o nu este de foarte bună calitate. Aceasta creează senzaţia de saţietate, dar nu se digeră uşor.

Ora potrivită pentru cină

Ora la care mănânci este la fel de importantă ca și ceea ce mănânci. În unele țări europene cina se ia devreme, înainte de ora 18, iar mai târziu se mănâncă ceva ușor. În altele dimpotrivă, după-amiaza se preferă o gustare şi cina se servește după orele 21-22. Cel mai bine este să mănânci înainte de ora 20 pentru ca mâncarea să poată fi digerată (evident, aceasta depinde şi de ora la care mergi la culcare). Dacă te culci mai târziu şi ți se face foame din nou, poţi servi un fruct sau un ceai.

O cină echilibrată

O cină ușoară nu înseamnă doar o frunză de salată şi o roşie. Dacă vrei să slăbești, dar să o faci într-un mod echilibrat, cina ta trebuie să conțină carbohidrați (legume, fructe sau cereale) şi proteine. Rețetele de mai jos au exact ceea ce îţi trebuie.

Supă-cremă de legume

Supa-cremă de legume este ușor digerabilă şi simplu de preparat, dar şi hrănitoare. Poţi schimba legumele în funcție de sezon şi folosi diferite combinații pentru rețete cât mai originale:

  • Dovlecel şi scorțișoară
  • Zucchini, usturoi şi fulgi de ovăz
  • Praz, ceapă şi piper
  • Morcovi şi ghimbir

Poţi să adaugi şi cantități mici de leguminoase, deoarece acestea conțin proteine, dar şi alte alimente care le fac şi mai sănătoase:

  • Drojdia de bere conferă un gust delicios.
  • Germenii de grâu sunt un supliment foarte nutritiv.
  • Algele marine ajută la remineralizarea organismului.
  • Uleiul de in conține acizi grași esențiali.

Gazpacho

Gazpacho-urile tradiționale sau smoothie-urile din legume sunt perfecte pentru cină şi, fiind preparate din legume crude, foarte sănătoase.

Poţi amesteca următoarele ingrediente:

  • Roşii
  • Castraveţi
  • Ardei roşu
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare marină
  • Oţet balsamic

Gazpacho ar trebui însoțit la cină de un aliment bogat în proteine, precum o mână de fructe uscate, o felie de brânză proaspătă, o porţie de peşte alb, etc.

Compoturi de mere şi pere

compot de mere

Dacă într-o zi nu îţi este foarte foame sau ai mâncat prea mult la prânz, poţi alege pentru cină ceva dulce. Mănâncă un măr sau o pară coaptă sau prepară-ți un compot de pere şi mere. Adaugă-i scorțișoară pudră, miere şi câteva nuci.

Legume cu ciuperci

Legumele conțin multe fibre şi au un efect relaxant asupra organismului. Acestea oferă o mulțime de alte beneficii şi se digeră mai ușor, de aceea sunt foarte potrivite pentru cină. Alege-le pe cele preferate: anghinare, fasole verde, sfeclă roşie, spanac, etc.

Pentru că ai nevoie şi de proteine, consumă fasole. Și ciupercile sunt bogate în proteine şi sunt delicioase, sotate în tigaie cu usturoi, pătrunjel şi ardei iute.

Supă de ceapă cu ou

În final îţi dezvăluim o reţetă tradiţională foarte sănătoasă pentru zilele călduroase sau pentru atunci când simţi că te pândește o răceală.

Călește o ceapă. În momentul în care se înmoaie, adăugă-i supă (gătită în casă sau semipreparată), usturoi, cimbru, chimen şi un alt condiment picant (piper, cayenne, etc.), iar la sfârșit un ou crud. Amestecă totul bine şi supa de ceapă va fi gata în două minute. Poţi să o savurezi cu o felie de pâine prăjită.

Articol relatat de portalul dozadesanatate.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.