Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Comoara Coreei de Nord. Zăcămintele de 6.000 de miliarde de dolari în subsolul statului condus de Kim Jong-un

Bogăţia Coreei de Nord ar putea fi subestimată. Conform estimărilor vecinilor sud-coreeni, valoarea totală a zăcămintelor din Coreea de Nord depăşeşte 6.000 de miliarde de dolari(alte surse estimează la 10 mii mld.), informează Business Insider.

Astfel s-ar putea explica îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei economice a acestui stat, dar şi apariţia unor progrese în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, construcţia de clădiri impozante şi autoturismele moderne ale populaţiei. Leonid A Petrov, un lector în studii coreene de la Universitatea din Sydney, susţine că toate acestea ar putea fi susţinute prin marile zăcăminte de resurse naturale deţinute de nord-coreeni.

Coreea de Nord deţine unele dintre cele mai mari zăcăminte de wolfram şi de magnezit

Suprafaţa statului este alcătuită în proporţie de 85% din lanţuri muntoase care ascund 200 de minerale diferite, de la cărbune la ceriu.

Cele mai mari depozite de zăcăminte naturale din Coreea de Nord, dar şi cele care prezintă cel mai mare potenţial de dezvoltare la scară mare a unor mine sunt cele de fier, cărbune, aur, zinc, cupru, granit, calcar, molibden şi magnezit.

După China, Coreea de Nord deţine cele mai mari rezerve de magnezit din lume, dar şi al şaselea cel mai mare zăcămând de wolfram la nivel mondial. Valoarea acestora este însă mică în comparaţie cu cea a metalelor rare de care dispune, de asemenea, acest stat.

Zăcămintele de metale rare – bogăţia statului condus de Kim Jong-un

Cele 17 metale rare sunt esenţiale pentru fabricarea produselor de înaltă tehnologie, dar şi a tehnologiilor „verzi”, cum ar fi turbinele eoliene, panourile solare şi maşinile de tip hibrid. Ele sunt folosite şi pentru fabricarea smartphone-urilor, a televizoarelor cu ecran plat şi a calculatoarelor notebook.

Unele dintre metalele rare, cum ar fi ceriul şi neodimul, sunt elemente importante în fabricarea semiconductorilor, a maşinilor, a calculatoarelor şi a altor tehnologii avansate. Alte tipuri de metale rare pot fi folosite şi la fabricarea tancurilor, a aeronavelor , arachetelor şi a laserelor.

Preţul unor astfel de metale creşte din ce în ce mai mult, având în vedere faptul că statul chinez, cel mai mare furnizor de metale rare din lume, a început să-şi limiteze exporturile care doar în luna februarie a acestui an au depăşit suma de un milion de dolari pe tonă, cu 900% mai mult decât în 2011, confomr Asia Times.

Creşterea acestor preţuri şi cererea mare ar putea să îi ofere liderului nord-coreean Kim Jong-unşansa de a îmbunătăţii situaţia economică a statului său fără a face o reformă efectivă în economie. Exportul de metale rare ar putea aduce sume substanţiale acestui stat şi ar putea să asigure creşterea consumului în rândul populaţiei.

Relaţiile dintre Coreea de Nord şi China, Japonia şi Coreea de Sud s-ar putea îmbunătăţii şi ele semnificativ datorită cooperării la scară largă pentru realizarea explorării, procesării şi utilizării metalelor rare.

sursa: gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.