Cresc ALOCAȚIILE și AJUTOARELE de la stat! Au anunțat astăzi

bani

Guvernul a redactat legea venitului minim de incluziune, care va unifica toate ajutoarele pe care le primesc acum persoanele si familiile sarace.

Noua lege se va aplica de la jumătatea anului viitor, sau cel mai târziu de la începutul anului 2018. Va creşte atât cuantumul ajutoarelor sociale, cât şi numărul beneficiarilor.

Venitul minim garantat, alocațiile pentru susținerea familiilor sărace și ajutoarele pentru încălzire, cele trei tipuri majore de programe de asistenţă socială care se aplică acum, vor fi unificate într-un singur act normativ, care se referă la venitul minim de incluziune, precizează bewoman.ro.

„Cele trei programe de asistență socială vor fi înlocuite de un singur program mai mare care va fi direcționat către cei mai săraci 5 milioane de români pentru un impact mai puternic în ceea ce privește reducerea sărăciei”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Noul mecanism instituie noţiunea de venit net lunat ajustat, care presupune ponderarea cu un anumit indice, atunci când se calculează plafonul maxim al ajutorului. El este 1 pentru persoane singure sau pentru capul familiei şi 0,5 pentru orice alt membru al familiei.

Citeste continuarea pe Economica.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *