Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Cum foloseşti un telefon celular fără să-ţi periclitezi sănătatea

foto: MakeUseOf

Un lucru îngrijorător este că, deşi nu înţelegem pe deplin impactul pe termen lung al radiaţiilor, ne îndreptăm cu paşi repezi către implementarea tehnologiei wireless 5G.

În câţiva ani, această tehnologie ar putea însemna că milioane de mini turnuri de emisie ar putea să fie poziţionaţi la fiecare colţ de stradă, după cum afirmă unele autorităţi din domeniul comunicaţiilor. Dezvoltarea reţelei 5G merge înainte, în ciuda faptului că efectele undelor nu sunt pe depline cunoscute.

Cu tot mai multe dovezi care arată că telefoanele celulare pot cauza cancer, este înţelept să foloseşti prevenţia. Din fericire, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţi la telefonul mobil. Trebuie doar să ştii cum să procedezi, precizează viataverdeviu.ro.

Academia Americană de Pediatrie a emis câteva sfaturi pentru utilizarea în siguranţă a telefoanelor celulare. Multe au legătură cu reducerea expunerii la radiaţiile nocive, în timp ce altele au în vedere prevenţia cu privire la alte tipuri de pericole pe care le ascund telefoanele mobile. AAP recomandă reducerea timpului de expunere a copiilor la telefoanele mobile şi la alte dispozitive care emit radiaţii electromagnetice.

AAP recomandă, de asemenea, efectuarea mai multor cercetări cu privire la impactul pe care radiaţiile telefoanelor mobile le-ar putea avea asupra sănătăţii umane, în special în rândul copiilor. Una dintre probleme cu privire la copii este că testele efectuate cu privire la radiaţiile emise de celulare au fost făcute pe adulţi, nu pe copii. Craniul acestora din urmă este mult mai subţire şi poate absorbi mai multe radiaţii.

Pentru protecţia întregii familii, APP face următoarele recomandări cu privire la utilizarea mobilelor:
– Ori de câte ori se poate, trimiteţi mesaje în loc să vorbiţi, folosiţi telefonul pe speaker sau folosiţi căştile.
– Când puneţi telefonul la ureche încercaţi să-l ţineţi cam la 2 cm distanţă de cap.
– Folosiţi telefonul doar pentru apeluri scurte şi necesare.
– Evitaţi ţinerea telefonului aproape de corp, în buzunarul de la piept sau în sutien. Producătorii de telefoane nu pot garanta că radiaţia absorbită este la un nivel sigur.
– Nu folosiţi telefonul când conduceţi. Măreşte riscul de accidente rutiere.
– Folosiţi cu grijă telefonul când mergeţi pe stradă sau faceţi alte activităţi. Există riscul unor accidentări.
– Dacă vreţi să va uitaţi la un film pe telefon, descărcaţi-l întâi, apoi activaţi modul airplane, pentru a evita expunerea inutilă la radiaţii.
– Verificaţi bateria telefonului. Cu cât este mai descărcată, cu atât telefonul funcţionează mai greu şi emite mai multe radiaţii. Este mai bine să încărcaţi telefonul suficient înainte de utilizare.
– Evitaţi utilizarea telefonului în maşini, lifturi, trenuri şi autobuze. Telefonul captează mai greu semnalul prin metal, astfel încât puterea sa creşte.
– Nu uitaţi că telefonul mobil nu este jucărie pentru dinţişori sau pentru orice alt tip de joacă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.