Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Cum să elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului

Tocmai ţi-ai cumpărat un smartphone sau o tabletă şi ţi-ai propus să le menţii impecabile cât mai multă vreme. Deşi grijuliu, posesorul de telefon de ultimă generaţie sau de tabletă se confruntă cel mai adesea cu problema zgârieturilor de pe display.

Deşi foliile speciale reprezintă cea mai bună soluţie pentru a ne proteja ecranele, nu toţi utilizatorii se simt “inspiraţi” să le folosească, iar acestea pot deveni incomode şi, după un anumit timp de utilizare, se distrug parţial şi trebuie schimbate. Specialiştii Libertatea te învaţă cum să scapi de zgârieturile superficiale fără a apela la un service.

1. Pastă de dinţi

Utilizare: pune o cantitate mică de pastă de dinţi pe o cârpă moale, de preferinţă din bumbac, şi şterge ecranul zgâriat al telefonului efectuând mişcări circulare, până când zgârieturile dispar din zona respectivă. După ce ai frecat astfel întreaga suprafaţă a telefonului, utilizează o cârpă uşor umezită pentru a elimina excesul de pastă de dinţi. Atenţie, se foloseşte pastă de dinţi, gelul fiind contraindicat!

2. Bicarbonat de sodiu

Utilizare: se amestecă într-un vas două părţi bicarbonat şi o parte apă până se formează o pastă groasă. Înlăturarea zgârieturilor şi de curăţare ulterioară se face exact ca în cazul folosirii pastei de dinţi.

3. Pudră de talc

Utilizare: la fel ca în cazul bicarbonatului de sodiu.

4. Ulei vegetal

Utilizare: pune unadouă picături de ulei vegetal în zona zgârieturii şi freacă uşor. Aceasta este o soluţie rapidă pentru ca zgârieturile să nu fie vizibile.

5. Ou şi sulfat de aluminiu şi potasiu

Utilizare: se amestecă într-un vas un albuş cu o linguriţă de sulfat de aluminiu şi potasiu. Compoziţia astfel rezultată se încălzeşte la aproximativ 60-65 de grade Celsius. Îmbibă o cârpă cu microfibre în această compoziţie. Pune cârpa astfel îmbibată pe o folie de aluminiu şi bag-o la cuptor până când aceasta devine complet uscată, după care o scoţi şi o clăteşti cu apă rece timp de 20-30 de secunde. Repetă acest proces de 3 ori, după care lasă cârpa la aer timp de 48 de ore. Acum este complet pregătită să elimine toate zgârieturile telefonului.

6. Cu o radieră

Este unul din cele mai simple şi populare trucuri pentru eliminarea zgârieturilor de pe ecran. Îţi trebuie o radieră obişnuită (nu foarte abrazivă) şi puţină răbdare. Tot ce trebuie să faci este să mişti radiera de-a lungul zgârieturii, iar aceasta ar trebui să dispară. Metoda e eficientă mai ales pentru zgârieturile fine precum cele provocate de contactul capsei de deasupra buzunarului cu ecranul.

7. Cu alcool

O altă metodă care ar trebui să dea rezultate implică folosirea de alcool. Înainte de toate, pregăteşte o soluţie de alcool (spirt, de exemplu) şi apă. Ar trebui să amesteci o parte alcool şi 20 de părţi de apă, pentru ca soluţia să nu fie prea puternică. Îmbibă soluţia pe o cârpă umedă şi freacă uşor zona în care se află zgârietura. Metoda ar trebui să dea rezultate fiindcă majoritatea ecranelor are un strat anti-glare (anti-strălucire) care, odată ajuns în contact cu alcoolul, se dizolvă şi umple spaţiul format de zgârietură. După ce ai terminat, şterge ecranul cu o cârpă umedă.

8. Cu vaselină

Această metodă nu face neapărat zgârieturile să dispară, ci mai mult le maschează. Cu un beţişor de ureche sau cu o cârpă moale, aplică foarte puţină vaselină pe zona zgâriată. Vaselina ar trebui să umple spaţiul produs de zgârietură.

sursa:libertatea.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.