Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diete

Cum să mănânci corect şi să slăbeşti în funcţie de forma corpului tău

forma corpului

Fiecare corp depoziteaza grasimea diferit, in functie de forma acestuia. Nu exista o abordare universala pentru pierderea in greutate. E timpul sa-ti cunosti forma corpului: Mar, Para, Piramida rasturnata si Clepsidra.

Cand incepi sa mananci in functie de forma corpului, vei fi uimit sa vezi cat de repede se adapteaza corpul tau la regimul alimentar. Energia va creste, iar greutatea va scadea in mod natural.

Forma de mar

Acest tip are tendinta de a depozita greutatea in exces in jurul stomacului. Picioarele si bratele corpului in forma de Mar sunt in general destul de slabe, fara greutate in exces. Desi aceasta forma a corpului prezinta de regula riscuri mari de sanatate din cauza acumularii de grasime viscerala, grasimea stomacului localizata adanc in zona abdomenului este usor de dat jos.

Poftele alimentare obisnuite: Alimente bogate in zahar sau amidon, bauturi racoritoare, cafeina

Reactia la o alimentatie deficitara: Lipsa de energie si prezenta poftelor alimentare, in special in prima jumatate a diminetii sau dupa pranz.

Hormonul care necesita atentie sporita: Insulina. Cheia pierderii in greutate pentru Mar este sa-si mentina nivelul de zahar din sange sub control.

Ce trebuie sa manance: Alimentatia de baza trebuie sa contina proteine de calitate (spirulina, chlorella, polen), completata cu grasimi sanatoase (avocado, nuci, seminte de in, ulei de cocos, ulei de masline). De asemenea include multe legume cu frunze verzi (spanac, kale, patrunjel, loboda).

Ce trebuie sa reduca: Carbohidratii cu amidon la doar o portie pe zi si fructele cu indice glicemic mic (fructele de padure)

Ce trebuie sa elimine: Cafeaua sau bauturile cu cafeina pentru ca pot dezechilibra cortizolul si insulina. Carbohidratii rafinati bogati in zahar, cum ar fi bauturile racoritoare, batoanele energizante sau iaurtul indulcit

Forma de para

Acest tip de corp tinde sa stocheze greutatea corporala in jurul soldurilor si a coapselor, uneori cu o mica „burtica” (grasime subcutanata, a nu se confunda cu grasimea viscerala). Acest tip de corp este mult mai mic in partea de sus, fara greutate in exces pe brate si in jurul pieptului.

PARA poate deveni frustrata cand vine vorba de pierderea in greutate, deoarece grasimea subcutanata de pe solduri si coapse este dificil de redus. De fapt, Para poate pierde in greutate in alte zone mai repede inainte sa piarda in zona dorita. Este destul de probabil ca acest tip de corp sa se confrunte cu o dominanta a estrogenului. Prin consumul de alimente care elimina estrogenul si eliminarea celor care imita estrogenul ducand la acumularea in exces, acest tip de corp poate pierde in greutate cu succes.

Poftele alimentare obisnuite: Lactate bogate in grasimi, bauturi de tip latte, deserturi consistente

Reactia la o alimentatie deficitara: O pofta de mancare neobisnuita intre mese sau seara, dupa masa.

Hormonul care are nevoie de atentie sporita: Estrogenul. Chiar daca estrogenul, ca hormon, nu este rau, un procent prea mare de estrogen in comparatie cu alti hormoni poate duce la o crestere in greutate.

Ce trebuie sa manance: Ca alimente de baza ar trebui sa consume legume si fructe bogate in fibre, iar in completare cantitati rezonabile de ovaz, quinoa, hrisca si orez brun. De asemenea, cantitati mici de proteine slabe si grasimi pure, de origine vegetala.

Ce trebuie sa elimine: Lactate bogate in grasimi (branza, smantana), carne si alte produse neorganice, (cele care contin pesticide sau hormoni), cafeina, alcool, soia nefermentata (tofu).

Forma de piramida rasturnata sau de morcov

Acest tip de corp tinde sa aiba umeri mai largi care se ingusteaza spre talie si solduri. Au ceva mai multa masa musculara in partea superioara a corpului, insa sunt predispusi la stocarea grasimii in exces pe piept si pe partea posterioara a bratelor.

Poftele alimentare obisnuite: Alimente sarate, grase si de tip fast food; alcool

Reactia la o alimentatie deficitara: Are suficienta energie in prima parte a zilei, se simte epuizat seara si cedeaza poftelor alimentare

Hormonul care are nevoie de atentie sporita: Cortizolul. Eliberat prin glandele suprarenale, deasupra rinichilor. Nivelul ridicat de cortizol, eliberat prin glandele suprarenale, poate avea un efect de cascada asupra celorlalti hormoni care incurajeaza cresterea in greutate, in special insulina.

Ce trebuie sa manance: Ca alimente de baza carbohidrati complecsi (ovaz, orez brun, hrisca) si multe sucuri proaspete de legume, verdeturi si fructe cu continut bogat in fibre.

Ce trebuie sa elimine: Carnea grasa, branza grasa, gustarile sarate, batoanele proteice, bauturile cu cafeina

Sursa foto : http://goo.gl/dEUERy

Forma de clepsidra

Acest tip de corp ia in greutate proportional si este evident in special la fata, dar si pe brate, piept, genunchi si glezne. De regula persoanele cu acest format al corpului au o fata rotunda.

Poftele alimentare obisnuite: Lactate, carbohidrati cu continut de zahar

Reactia la o alimentatie deficitara: Retentia de apa si congestie

Hormonul care are nevoie de atentie sporita: Glanda care regleaza functionarea tuturor hormonilor, glanda pituitara, care poate afecta cortizolul, insulina si tiroida, printre altele.

Ce trebuie sa manance: Ca alimente de baza legume si fructe crude, completate cu cereale integrale (ovaz, quinoa, hrisca). Trebuie sa includa o portie zilnica de proteine slabe si multe condimente.

Ce trebuie sa reduca: Carnea grasa; carbohidratii procesati si rafinati

Ce trebuie sa elimine: Bauturile cu cafeina, lactatele, dulciurile

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-18384/how-to-eat-right-for-your-body-type.html – forma corpului

Articol relatat de portalul viataverdeviu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.