Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear

Acum ne-am putea gandi ca amenintarea nucleara s-a stins, insa nu este deloc asa. In realitate, ea creste in mod constant.

Ideea este dificil de acceptat pentru foarte multi dintre noi, iar negarea inseamna, de asemenea, ca nu suntem suficient de pregatiti pentru un eveniment de acest fel.

Este posibil ca in curand Korea de Nord sa inceapa un atac nuclear in Korea de Sud si cu America in acest caz Iata ce trebuie sa faci daca undeva pe continent a fost detonata o bomba nucleara iar urmarile ei va afecta ASIA si tot continentul European prin urmarile devastatoare a radiatiilor cauzate de explozie.

Ready, gov, un site oficial al Departamentului american pentru Securitate Internă, a publicat un plan de apărare în trei etape în caz de accident sau atac nuclear.

Înainte de explozie

Hidratarea şi alimentarea sunt esenţiale supravieţuirii. Prin urmare, oricine trebuie să aibă în frigider şi produse neperisabile, iar stocul să ajungă pentru cel puţin două săptămâni. De asemenea, oricine trebuie să aibă o trusă cu lanternă, baterii, medicamente şi un radio, şi să ştie un potenţial adăpost în apropierea casei sau a locului de muncă. Este vorba de un loc la subsol cu pereţi de beton şi fără ferestre.

În timpul exploziei

Experţii recomandă ca explozia să nu fie urmărită, întrucât flăcările intense pot cauza orbirea. Orice persoană aflată în pericol trebuie să se arunce la pământ şi să-şi protejeze faţa, gura şi urechile. După adăpostire, hainele contaminate trebuie lăsate, iar corpul spălat cu apă şi săpun. Este bine să rămâi informat asupra situaţiei, iar radioul este un mijloc util în acest sens.

După explozie

Este necesară acoperirea pielei, feţei, nasului şi a gurii. Cei care se află în căutarea unui loc mai sigur trebuie să meargă în acelaşi sens sau perpendicular cu vântul, dar cu spatele la zona de impact, şi să evite zonele marcate „pericol de radiaţie“.

In prezent, specialistii lucreaza la un proiect care isi propune infiintarea unei organizatii internationale care sa pregateasca lumea pentru o astfel de catastrofa, Nuclear Global Health Workforce.

Orice incident nuclear major va duce la o stare de urgenta mondiala in sfera sanatatii. Criza Ebola ne-a invatat ca trebuie sa avem pregatite resursele pentru a gestiona o criza majora de sanatate inainte sa se intample, sustine expertul.

Pentru ce am avea nevoie de o astfel de organizatie? Sa ne uitam in urma la efectele bombelor atomice de la Hiroshima si Nagasaki, precum si la accidentele nucleare de la Cernobil si Fukushima.

Tratarea

Ce se intampla cand o bomba atomica este detonata deasupra unui oras? Aproximativ 135.000 de oameni au murit la Hiroshima si 64.000 la Nagasaki. Majoritatea deceselor au survenit in primele zile, cele mai multe din cauza arsurilor, leziunilor severe si radiatiilor.

Peste 90% dintre medicii si asistentele din Hiroshima au fost ucisi sau raniti, asa ca nu a mai avut cine sa ajute victimele. Asta s-a intamplat mai ales din cauza ca personalul medical si spitalele erau concentrate in interiorul oraselor.

Aceasta organizare este valabila in Occident si astazi, sustine Dallas, care avertizeaza asupra dificultatii interventiei medicale in cazul evenimentelor nucleare.

In plus, foarte putini medici sunt pregatiti in prezent sa trateze leziunile pe care le poate provoca o explozie nucleara. Personalul medical ar sti putin sau chiar nimic despre tratamentul victimelor radiatiilor.

La randul lor, arsurile necesita resurse uriase doar pentru tratarea unui singur pacient. Un numar mare de victime cu astfel de leziuni ar invinge orice sistem medical existent. La acestea s-ar adauga si numarul urias de victime cu taieturi provocate de spargerea tuturor geamurilor din zona.

Asadar, daca o bomba nucleara ar fi detonata astazi, sa zicem, intr-un oras american, sistemul de sanatate ar fi distrus, iar tratarea victimelor ar fi extrem de dificila, asa ca, propune Dallas, este necesara realizarea unui plan de redistribuire a personalului si facilitatilor medicale.

Evacuarea

Un eveniment nuclear major ar lasa vaste teritorii nelocuibile timp de decenii, avand efecte devastatoare asupra oamenilor, mediului si economiei. Deciziile de evacuare a populatiei trebuie luate in cateva ore, insa in prezent nu exista planuri in acest sens.

Amploarea acestor evacuari si relocari ar fi de neimaginat,arata Cham Dallas de la Nuclear Global Health Workforce, vorbind despre sute de mii de oameni, cum s-a intamplat la Cernobil sau la Fukushima.

Acolo, procesul de evacuare a fost ingreunat de dezinformare, ordine confuze sau incorecte si informatii publicate cu intarziere. In plus, nu toata lumea a putut fi evacuata. Locuitorii batrani si persoanele cu dizabilitati au fost lasate in apropierea centralelor si nu toti pacientii internati au fost transportati in clinicile in care aveau nevoie sa mearga.

surse:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.