Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Cuvinte pentru Neamul Românesc de la Părintele IUSTIN PÂRVU: ”Goana după bani a URÂȚIT această lume.”

Moneda de schimb pentru viata ramane tot banutul vaduvei! Dar romanul nu-i platit in tara sa cat munceste, de asta pleaca unde vede cu ochii. Si cine nu-l plateste? Ai lui nu-l platesc, pentru bani multi ar fi in stare sa-l stoarca pe aproapele sau, sa-l omoare. Goana dupa bani, dupa avere, a uratit lumea noastra.

Azi, oamenii traiesc pentru forma si sunt asa de timorati incat nici nu mai vor sa afle Adevarul, nicidecum sa-L mai apere .

Suntem tot mai slabi, mai obositi, mai tracasati de lumea aceasta interesata sa descompuna natiunile si viata noastra. Exista o continua tendinta de descompunere si o tendinta negative asupra finite noastre spirituale, ortodoxe si solutia este san e pastram credinta in care ne-am nascut, in ciuda tuturor greutatilor.

Tineretul este intoxicat metodic cu ideea de violenta, este distrus metodic cu sensibilitatea sa, cu sufletul sau. Daca nu vom avea grija de tineretul nostru, ne vom cai amarnic peste o vreme.

Tineretul e ca o investitie pentru viitor. Daca investesti bine talantul, o sa traiesti binela batranete. Daca investesti prost talantul, ai sa tragic ponoasele. De asta, semnele viitorului pot fi citite in comportamentul nostru si al tinerilor de azi. Pentru lipsa noastra de orientare de azi ne vor judeca tinerii peste o vreme. Ce le spunem? Ca n-am stiut? Ca nu ne-a pasat? Cu scuze nu repari ceea ce ai stricat din egoism sau din indiferenta.

“Inceputul are in el toate semintele evolutiei ulterioare .Orice pacat trebuie rascumparat, il rascumpara cei care vin dupa, cu sacrificiul lor.

Istoria devine imprevizibila la un moment dat.

Sunt incercari in care omul trebuie sa demonstreze ca a invatat ceva din istoria de pana la el. Desi mai spuneam ca omul nu s-a schimbat, in esenta, de la inceputul lumii. Sunt cauze cand oamenii sunt solitari intr-o idee. Acestea sunt momente frumoase in istorie.

In adancurile pamantului erau cele mai puternice, cele mai smerite si cele mai traitoare rugaciuni.

Cine spune adevarul poate sa piarda azi, dar sa castige pentru totdeauna, fiindca nimic nu se face fara stiinta lui Dumnezeu. In toate e o incercare si o dovada de dragoste a lui Dumnezeu.

Eu sunt rupt din acest popor si traiesc ca sa ma impletesc cu durerile lor.

Omul nu traieste pentru sine, omul este binecuvantat sa traiasca pentru celalalt. Traind pentru celalalt, traiesti pentru sine .

Trebuie sa ai in vedere ca de la lucrarile cele mai simple pana la cele mai complexe, cand gandesti pentru altul,  pentru cel de alaturi, in necaz sau nu. Dumnezeu iti da de cinci ori mai mult.

Omul are atata sfintenie cata rugaciune are in el. Omul primeste sfintenie prin botez si o poate spori prin faptele sale.

Sursa: neamul-romanesc.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.