Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Motivele pentru care ar trebui să consumăm semințe de dovleac

seminte de dovleac

Semintele de dovleac s-au dovedit a fi o sursa fantastica de nutritie. Dovleacul este este nativ pentru America de Nord si Centrala iar semintele lui au fost folosite de amerindieni timp de secole pentru tratarea diverselor afectiuni ale tractului urinar si a sistemului digestiv. Doar o singura portie ofera minerale extrem de hranitoare si necesare, cum ar fi magneziu, zinc, potasiu, fier si calciu; ca un bonus, semintele de dovleac sunt si o importanta sursa de antioxidanti puternici.

Oamenii din întreaga lume au descoperit utilitatea dovleacului pentru uz medical. Sa facem un scurt rezumat:

Cand primii exploratori au ajuns in America, au observat dovleacul în domeniile cultivate cu porumb ale indienilor. Nativii indieni utilizau dovleacul de mult timp, atat in scop medical cat si ca produs alimentar. O emulsie facuta dintr-un amestec de seminte de dovleac si de pepene verde a servit pentru a vindeca ranile membrilor tribului Yuma. Tribul Catawbas manca seminte proaspete sau uscate ca un medicament pentru rinichi, în timp ce tribul Menominces bea un amestec de pulbere de seminte de dovleac cu apa si suc de fructe sub pentru a usura trecerea urinei. In medicina populara coloniala din tulpinile de dovleac se prepara un ceai pentru a trata „bolile de sex feminin”, iar semințele coapte au fost transformate într-un preparat gustos bun pentru a extermina viermii intestinali. Chiar si astazi vindecători populari moderni sustin semintele de dovleac in lupta de a scapa corpul de acesti viermi si au subliniat faptul ca uleiul din aceste seminte este util pentru vindecarea arsurilor si a ranilor.

Vechii germani au descoperit ca semintele de dovleac crude, decojite contin substante care stimuleaza producerea hormonilor sexuali. Semintele contin cantitati mari de zinc, magneziu, fier, fosfor, calciu, vitamina A, vitamina B; prin urmare, consumul unui pumn de seminte de dovleac pe zi poate ajuta la prevenirea impotentei.

Locuitorii de munte din Bulgaria, tigani unguri, turci, ucraineni anatolieni si ardeleni, cu totii mancau seminte de dovleac, ca parte a dietei lor de zi cu zi. Initial destinate sa previna boli de prostata (probabil din cauza continutului ridicat de zinc), semintele de dovleac au fost gasite de catre aceste persoane ca fiind bune si pentru a trata impotenta.

Studii efectuate la Universitatea din Viena au aratat ca hipertrofia de prostata sau umflarea prostatei este aproape inexistenta printre locuitorii transilvaneni. Mai multe cercetari facute asupra secuilor din Transilvania au aratat ca acest fenomen poate fi atribuit pasiunii si consumului regulat de seminte de dovleac.

Dovleacul este un simbol al prosperitatii si rodniciei în China, chiar daca primii dovleci au venit din India. În ambele tari, o gustare populara se face prin uscarea semintelor de dovleac si scufundarea lor în sare. Aceasta gustare a castigat popularitate si în alte parti ale lumii, inclusiv in Statele Unite si Europa.

Etiopienii mesteca semintele de dovleac (care contin fibre), ca un laxativ natural.

Cercetatorii polonezi au descoperit ca semintele si pulpa de dovleac portocaliu contin substante care pot inhiba cancerul. Toate fructele si legumele galben-portocalii contin beta-caroten, un element eficace de prevenire a cancerului.

Pur si simplu, profilul nutritional excelent al semintelor de dovleac a atras inca de mult timp atentia cercetatorilor care au analizat mai adanc beneficiile pentru sanatate ale acestora. Ce au gasit? Citeste mai departe…

Suport pentru HBP

Semintele de dovleac au fost recomandate de catre practicienii medicinei naturiste si alternative in tratarea problemelor de sanatate ale prostatei si HBP (hiperplazie benigna de prostata). In Germania au fost aprobate pentru aceasta utilizare înca din 1985. In 2009 un studiu coreean a evaluat efectul uleiului si al semintelor de dovleac asupra HBP. Acesta a raportat ca semintele de dovleac au produs o imbunatatire semnificativa a fluxului urinar al participantilor si a condus la o calitate sporita a vietii.

Ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange

Antioxidantii sunt o sursa puternica de fenoli; acest lucru a condus la efectuarea unor anchete prind rolul semintelor de dovleac în stabilirea unei glicemii echilibrate iar rezultatele au fost pozitive. In plus, proteinele din semintele de dovleac par sa aiba un anti-potential hiperglicemic. Numeroase alte studii au determinat un impact pozitiv asupra echilibrarii nivelului de zahar din sange ca efect al proteinelor bioactive.

Remediu pentru paraziti intestinali

In SUA, pana in 1936, semintele de dovleac erau considerate ca un remediu de baza pentru parazitii intestinali. Desi acum nu mai au aceiasi notorietate, asta nu înseamna ca într-adevar nu e asa. Cercetatorii din China au efectuat mai multe studii in acest sens si au constatat rezultate pozitive la testarea semintelor de dovleac împotriva teniei.

Suport nutritional pentru cancer

Sa fie clar, semintele de dovleac nu sunt un remediu pentru cancer. Cu toate acestea nu poate fi ignorat faptul ca cercetarile au descris efecte nutritionale pozitive pentru persoanele bolnave de cancer la san si de prostata. Un studiu efectuat in 2012 a constatat o asociere semnificativa intre consumul de seminte de dovleac si imbunatatirea starii de sanatate a acestor persoane. Un alt studiu care a examinat un supliment continut de semintele de dovleac a constatat efecte pozitive in ceea ce priveste tratarea cancerului de prostata.

Benefice pentru inima

Puternicele fitochimicale si acizi grasi omega-3 din continutul semintelor de dovleac i-au condus pe cercetatori in explorarea beneficiilor acestora pentru sanatatea sistemului cardiovascular. S-a descoperit ca dietele bogate in acizi grasi omega-3 si acizi alfa-linolenici în special, ofera efecte de protectie împotriva fibrilatiei ventriculare, o cauza principala a decesului cardiac.

Reduc nivelul colesterolului

Un studiu efectuat in 2011 pe femei in post-menopauza care au consumat cu regularitate ulei din seminte a evidentiat o reducere substantiala a nivelului colesterolului. Efectele semintelor de dovleac au mers dincolo de aceasta imbunatatire – în plus fata de un nivel de colesterol echilibrat, femeile care au consumat seminte de dovleac in aceasta perioada s-au bucurat de tensiuni arteriale sanatoase. Asta nu e tot …

Beneficii in perioada de post-menopauza

S-a constatat, de asemenea, o scadere a severitatii bufeurilor specifice ecestei perioade, mai putine dureri de cap si dureri articulare reduse.

Valoarea terapeutica a semintelor de dovleac

Semintele de dovleac sunt o sursa echilibrata de proteine ​​bune; sunt foarte hranitoare si energizante. În plus fata de proteine, ele sunt o sursa excelenta de fier, vitamina B, vitamina E, fibre, ulei si minerale.

Semintele de dovleac sunt bogate in zinc, un mineral care ajuta procesul de vindecare si este util în tratarea glandei de prostata. Alte elemente nutritive sunt magneziu, fosfor, zinc, cupru, potasiu, niacina, acid folic, riboflavina si tiamina. Acestea contin, de asemenea, acid pantotenic, uleiuri nesaturate si antioxidanti.

Semintele prajite în ulei, în general, contin acizi saturati, ceea ce le face chiar mai energizante decat semintele prajite simplu. Semintele de dovleac, cum am mai spus, sunt un bun diuretic si ajuta în tratamentul infectiilor tractului urinar si a tulburarilor de prostata. Mai au, de asemenea, reputatia de a fi un afrodisiac.

Articol relatat de portalul leaculbunicii.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.