Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

De ce e bine să-ți începi ziua cu ceai de ghimbir

ceai de ghimbir

Nimic nu e mai placut decat o ceasca cu ceai aburinda dimineata. Sigur, este bine sa-ti incepi ziua cu o ceasca de ceai verde, dar si ceaiul de ghimbir poate fi la fel de sanatos. Si daca tot vei simti lipsa ceaiului tau verde in cursul zilei, poti savura o cana dupa amiaza.

Iata 6 motive pentru care e bine sa bei ceai de ghimbir dimineata.

1. Antiinflamator

Inflamatia cronica a fost asociata cu bolile cardiovasculare, diabet, artrita, Alzheimer, boli  pulmonare si autoimune.

Ghimbirul contine puternice substante antiinflamatorii care protejeaza corpul de afectiunile mentionate anterior si amelioreaza durerea inflamatorie in muschi si incheieturi.

2. Intareste sistemul imunitar

Ghimbirul contine ingredienti activi numiti ghimbiroli si ghimbirdiol, care au proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.

Pe langa acestea, ghimbirul intareste si abilitatea corpului de a combate infectia in mod natural, fiind astfel un remediu perfect pentru raceli si gripe.

3. Ajuta digestia

Ghimbirul contine ghimbiroli si shogaol, care stimuleaza procesul natural al digestiei si mareste absorbtia nutrientilor.

Aceasta radacina previne si constipatia, vindeca leziunile gastrice si combate balonarea, greata, voma, crampele si diareea.

4. Stimuleaza circulatia

Ghimbirul ajuta circulatia sangelui, mentinand la nivel normal indicatorii de boli cardiovasculare, cum ar fi tensiunea si colesterolul marit.

Ghimbirul previne, in acelasi timp, stopul cardiac si accidentul vascular prin eliminarea placii arteriale, un amestec lipicios de substante grase si calciu, care se acumuleaza pe peretii interiori ai arterelor si impiedica circulatia sangelui.

5. Combate cancerul

Datorita proprietatii antiinflamatorii, ghimbirul actioneaza si impotriva dezvoltarii cancerului prin prevenirea formarii, supravietuirii, multiplicarii si metastazei celulelor canceroase.

S-a dovedit ca este eficient impotriva limfomului, a cancerului la ficat, la prostata, la pancreas, la plamani, colo rectal, la san, de piele si la vezica.

6. Imbunatateste functionarea creierului

Consumul zilnic de ghimbir imbunatateste memoria si cognitia prin protectia creierului de stres oxidativ, apoptoza si inflamatii.

Este in special eficient pentru cresterea abilitatii cognitive la femeile de varsta mijlocie. Ghimbirul actioneaza ca un sedativ si relaxeaza mintea super activa, inlaturand ceata mentala.

Cum se face ceaiul de ghimbir

Uita de ceaiul la plic, iata cat e de usor sa-ti faci singur ceaiul de ghimbir!

Ai nevoie de:

  • Un ibric din ceramica
  • 1 cana de apa
  • 4 – 6 felii subtiri de ghimbir proaspat
  • Miere cruda organica (pentru indulcire)

Mod de preparare:

  1. Se pune apa la fiert.
  2. Cand clocoteste, se adauga feliile de ghimbir si se da focul la mic.
  3. Se lasa la foc mic cam 10-15 minute.
  4. Se ia de pe foc si se serveste cu miere.

Pentru un rezultat si mai bun se poate da ghimbirul printr-o razatoare fina si apoi se poate adauga si un pic de turmeric.

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/health-benefits-of-ghimbir-tea/

Articol relatat de portalul viataverdeviu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sănătate

Mierea și oțetul de mere sunt 2 produse naturale, care te ajută să îți echilibrezi ph-ul și pornește sistemul defensiv al organismului.  Aceste 2...

Sănătate

Sa te lasi de fumat este una dintre cele mai mari incercari pentru impatimitii acestui viciu. O reteta naturala te face sa uiti de...

Sănătate

Toată lumea știe că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, dar există și o predispoziție genetică pentru această boală. Află care...

Sănătate

Caisele uscate sunt adevarate bombe de substante nutritive. Ele au efecte benefice asupra muschiului cardiac datorita prezentei de potasiu. Mai mult decat atat, ele...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.