Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rețete

Decât să arunci cojile de portocală, mai bine prepari o DELICATESĂ din ele

Desercu-cu-coji-de-portocale

Cojile de portocale arată foarte apetisant, iar aroma lor pur și simplu te poate scoate din minți. De aceea ideea pregătirii unui desert din acestea nu ar trebui să pară o nebunie!

Înainte să aruncați cojile de portocale, citiți articolul, pe care Perfect-ask.com l-a pregătit astăzi pentru dvs, și cu siguranță vă veți răzgândi. Nu se poate să rămâneți indiferenți față de aceste delicatese care vor deveni fără îndoială un atribut indispensabil ceștilor de ceai servite seara în familie.

Coji de portocale confiate

169

Ingrediente:

  • coji de portocale (4 portocale)
  • 2.5 pahare de zahăr
  • 2 pahare de apă
  • scorțișoară

Mod de preparare:

1. Spălați bine cojile. Curățați-le de stratul interior de culoare albă (acesta poate da un gust amar desertului).

2. Tăiați cojile felii. Puneți-le pentru 2 ore în apă rece.

3. Turnați într-o cratiță micuță 2 pahare de zahăr, dizolvați zahărul cu 2 pahare de apă și dați la foc amestecând ușor.

4. Puneți cojile în siropul format și fierbeți aproximativ 30 de minute. Cojile trebuie să fie moi, în caz contrar continuați să le fierbeți.

5. Acoperiți tava cu hârtie pergament pentru copt. Scoateți cojile din sirop și stoarceți-le de apă un pic, tăvăliți-le prin zahăr și scorțișoară, puneți-le în tavă și dați la cuptor.

243

6. Cojile sunt gata după ce s-au uscat bine în cuptor. Puneți-le într-un vas de sticlă, astfel se păstrează cel mai bine. Pe lângă gustul delicios pot fi și un lucru de decor excelent!

336

Bucătăria este un loc magic și misterios, în care chiar și niște “biete” coji de portocale devin delicatese.

Nu ezitați să experimentați, căci rețeta poate lua diferite forme. Spre exemplu, cojile pot fi înmuiate în ciocolată topită – bomboane de producție proprie! Poftă bună!

Articol relatat de portalul Perfect Ask.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.