Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Eficient în prevenirea și tratarea diabetului, sănătos și delicios- Fructul Dragonului

pitaya

Fructul dragonului este foarte sanatos si delicios, iar combinatia sa de culori este incredibila. Exista insa cateva reguli de care trebuie sa tineti cont pentru a cumpara cel mai proaspat fruct.

Fructul dragonului sau Pitaya este un fruct exotic originar din Mexic. El este, insa, foarte popular in America Centrala si de Sud, dar si in Asia. Cu un gust deosebit, fructul dragonului aduce numeroase beneficii sanatatii, fiind extrem de bogat in vitamina C, magneziu si calciu. In cele ce urmeaza va vom prezenta si cateva curiozitati despre Pitaya.

Pitaya sau fructul dragonului este unul dintre fructele mai putin cunoscute in tara noastra. Cu toate acestea, el este foarte apreciat pentru proprietatile sale nutritive.

Iata ce beneficii aduce sanatatii:

  1. Acest fruct previne si diabetul zaharat. Potrivit unor studii efectuate pe cobaii de laborator, fructul are un impact considerabil asupra stresului oxidativ si asupra rigidizarii aortei. (sursa dcnews.ro)
  1. Datorita semintelor din Pitaya, care sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, nivelul trigliceridelor se reduce, scazand, totodata si riscul tulburarilor cardiovasculare. Mai mult, fructul dragonului nu contine colesterol sau grasimi saturate, fapt ce mentine la un nivel indicat tensiunea arteriala.
  1. Fructul dragonului este un bun antioxidant. Mai mult, el previne cancerul de prostata deoarece contine fitoalbumine. Acestea au proprietati antioxidante, ajutant la prevenirea formarii celulelor canceroase. Mai mult decat atat, fitoalbuminele accelereaza eliminarea metalelor grele din organism. De asemenea, Pitaya contine si licopen care se presupune ca previne cancerul de prostata.
  1. Pitaya ajuta la intarirea sistemului imunitar. Fructul este o sursa importanta de vitamina C. La 100 gr de fruct sunt continute 9 mg de vitamina C, echivalentul a 10% din necesarul zilnic recomandat. In plus, acest fruct contine vitaminele B1, B2, B3 si mineralele calciu, magneziu, fosfor si fier. (La 100 gr de pitaya se regasesc 8,8 gr de calciu, 36,1 mg de fosfor si 0,65 mg de fier)
  1. Fructul dragonului este recomandat si pentru prevenirea astmului bronsic.
  1. Un alt beneficiu incredibil al acestui fruct este faptul ca hidrateaza pielea. Pentru acest lucru trebuie sa pasati pulpa bine si sa o aplicati pe piele de cel putin doua ori pe saptamana. (sursa adevarul.ro)

Fructul dragonului – Curiozitati

Fructul dragonului creste in unele tipuri de cactusi care infloresc doar pe timpul noptii. Florile acestor cactusi sunt mari si parfumate. Desi un fruct poate cantari intre 150 si 600 de grame, doar 60% din el este comestibil.

Fructul dragonului poate fi rotund sau oval. De asemenea, Pitaya are semintele negre si poate fi de trei feluri: cu coaja si pulpa rosie, cu coaja rosie sau roz si pulpa alba sau cu coaja galbena si pulpa alba. Toate acestea imbinate creeaza o imagine inedita.

Pulpa acestui fruct este cremoasa si dulce-acrisoara. Pentru a consuma Pitaya este recomandat ca fructul sa fie taiat pe jumatate, iar pulpa poate fi scoasa din coaja cu ajutorul unei lingurite.

Fructul dragonului este sarac in calorii. 100 de grame de pitaya contin doar 60 de calorii: 18 calorii din grasimi nesaturate, 8 de proteina, 34 de grame de carbohidrati.Totodata, acest fruct poate fi usor de digerat deoarece nu contine carbohidrati complecsi.

SFAT: Pentru a te bucura din plin de gustul acestui fruct este recomandat sa il consumi rece. De asemenea, este important sa cumparati un fruct cu o culoare intensa, fara pete si potrivit de tare.

Fructul dragonului suc. Din fructul dragonului se poate face si suc, o specialitate de vin sau sorbet. Acestea pot fi folosite la salate de fructe, la creme sau la prajituri. Mai mult decat atat, puteti pune pulpa acestui fruct si in salate de legume. Pentru un plus de savoare si sanatate, puteti combina Pitaya cu mango, banane sau frunze de menta.

sursa:  topchef.a1.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.