ENIGMA stolurilor de păsări moarte a fost elucidată. Ce se află în spatele acestor fenomene stranii
Între iulie 2010 si martie 2011, un fenomen ciudat a alertat biologii din întreaga lume. Stoluri de sute de pasari si bancuri de milioane de pesti au murit subit în diferite colturi ale lumii, inclusiv în România.
Specialistii au ridicat neputinciosi din umeri, nestiind cum sa explice misterul. Straniu era faptul ca au murit punctual, adica într-un singur loc, animale acvatice sau pasari apartinând unei singure specii. Conform generalului Emil Strainu, vietatile au fost omorâte de un nou tip de arma care a intrat pe piata de câtiva ani: arma telepatica. In elaborarea „armei telepatice radiante” este implicata corporatia Sierra Nevada, in cadrul programului MEDUSA (Mob Excess Deterrent Using Silent Audio). Pentru a nu fi confundata cu dispozitive similare care doar emit sunete, aceasta noua „masinarie” foloseste asa-numitul „efect auditiv al microundelor”. Raza microundelor este transformata in sunet prin interactiunea cu creierul uman. Astfel sunetele obtinute nu pot fi auzite decat de persoana care se afla pe directia razei.
Un tip de arme asemanatoare au fost realizate si în Rusia, dar acestea au la baza ultrasunetele si infrasunetele, fiind construite pe baza celebrului tun sonic inventat de savantul român Gogu Constantinescu”, a adaugat generalul Strainu.
Ce este tunul sonic?
Noul echipament folosit pentru împrăştierea mulţimilor cântăreşte 20 de kilograme şi este montat pe dubele trupelor de intervenţie rapidă. La prima vedere, tunul sonic poate fi confundat cu o antenă parabolică obişnuită, necesară comunicării dintre poliţişti şi centrul de comandă al operaţiunii. Dar nu este aşa.
Antena, care măsoară 83 de centimetri în diametru, poate emite un sunet strident de înaltă frecvenţă (2,5 kHz) cu o intensitate maximă de 146 decibeli (dB), capabil să altereze iremediabil urechea internă a oricărei persoane aflate în raza de acţiune.
Zgomotul este insuportabil, depăşind cu mult limita dureroasă a sunetului, de 120 dB. Militarii poartă căşti speciale pentru a fi protejaţi împotriva undelor reflectate de clădiri, dar tunul este calculat să acţioneze numai asupra trupelor aflate în faţa lui, sub un unghi de 30° şi la o distanţă de maximum 300 de metri.Carl Gruenler, unul dintre creatorii acestei arme, a precizat pentru „New York Times“ că durerea resimţită este atât de puternică încât îi paralizează pe toţi cei aflaţi în zona de „eficienţă“, adică între 90 şi 270 de metri faţă de punctul de emisie.
surse: portal.tfm.ro și adevarul.ro