Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

FASCINANT! Locuri de pe Pământ care te copleșesc prin frumusețe și MISTER

Ochiul Africii, Mauritania  Această formațiune circulară perfectă seamănă foarte bine cu un glob ocular și a fost descoperită atunci când astronauții aflați pe orbită au observat un ochi bizar care se uita la ei.
Deși inițial s-a crezut că este craterul unui meteorit care a căzut pe pământ în trecut, formațiunea cu diametrul de 50 de km ar putea să fie doar o zonă stâncoasă formată în urma eroziunilor.
 Cu toate acestea, unii spun ca aici ar fi fost o pistă de aterizare pentru extratereștri.
2. Deșertul de Sare, Bolivia, America de Sud
O altă regiune care impresionează prin misterul și priveliștea sa este deșertul de sare din Bolivia. În 1969, Neil Armstrong și Buzz Aldrin pășeau pentru prima oară pe Lună. Pe lângă peisajele misteriose pe care le-au observat acolo, cei doi au fost fascinati de un petec intins de un alb perfect care se zarea pe suprafata scoartei terestre.
 Salar de Uyuni se află în sud-vestul Boliviei şi este cea mai mare câmpie de sare din lume. Aceasta are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de kilometri pătraţi. Suprafaţa sa de culoare albă şi cerul albastru intens creează uneori imagini incredibile pentru turiști, în special în timpul sezonului umed atunci când câmpia de sare este acoperită cu apă și se transformă într-o oglindă imensă.
 Zona poate fi periculoasă pentru cei care nu sunt obișnuiți cu aceste meleaguri albe, deoarece se pot rătăci foarte ușor, punctele de orientare în deșertul de sare lipsind cu desăvârșire. Slar de Uyuni se află la o altitudine de peste 3.500 de metri deasupra nivelului mării, în apropiere de crestele Anzilor.
 Potrivit unei legende locale, câmpia de sare s-a format atunci când Tunupa, soția unui uriaș, Kushku, a fost părăsită aici de către acesta, împreună cu copilul pe care îl alăpta, iar locul s-a născut din lacrimile sale amestecate cu laptele matern. De aceea, locul mai este cunoscut și sub numele de Salar de Tunupa.
3. Valea Morții, SUA
Valea Morții este un loc extrem de neprimitor și enigmatic, unde gravitația parca o ia razna. Pe o suprafață perfect plană pietrele se mută fără a fi mișcate de nimeni. Celebre sunt și darele pe care le lasa acestea în pamantul uscat și dupa care se observă cat de mult s-a mișcat o piatră în câțiva ani.
 Pietre care cântăresc aproape cât un om se pot muta pe cont propriu; aceste pietrele ciudate ”navighează” prin Valea Morții, alunecând pur și simplu prin văi nelocuite, care sunt acoperite de noroi uscat în timpul verii și de gheață iarna. Locul lor de acțiune este Racetrack Playa, un lac ce în prezent este secat, și care se află situat în partea de nord a Munţilor Panamint din California. Zona este faimoasă pentru pietrele ”plimbărețe”, roci care se muta într-un mod misterios pe suprafaţa acesteia.
Geologii au făcut numeroase cercetări care nu au dus la niciun rezultat. Și totuși pietrele alunecă pe un teren foarte neted, arătând traseul parcurs de ele într-un mod foarte clar, lăsând în noroi urme adânci. Unii specialiști au fost de părere că pietrele ”navighează” când noroiul este umed, și când pe suprafața lor apar mici particule de gheață, iar astfel sunt împinse cu ajutorul vântului. Totuși acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece pietrele se mişcă în timpul verii, când temperatura este mult prea mare şi se usucă până și pietrele.
 4. Great Blue Hole, insulele Belize
 Great Blue Hole chiar este cavitatea cea mai adâncă  din lume. Pe langa acest aspect, Great Blue Hole este de un albastru impresionant, de la care vine și denumirea. Ceea ce este cu adevarat spectaculos la aceasta groapă perfect simetrică în ocean este faptul că nu poate fi determinat în urma cărui proces s-a format. Studiile au arătat clar că această groapă nu s-a format în urma vreunei erupții vulcanice sau a prăbușirii vreunui versant.
5. Moeraki Boulders, Noua Zeelanda
  Pietrele de pe plaja Koekohe Beach din Noua Zeelandă sunt perfect sferice, iar ca și în cazul minunilor exemplificate mai sus, nimeni nu știe exact cum s-au format.

6. Pădurea de Piatră, China

 Pădurea de Piatră din China este un mister pentru modul în care s-a format. Formațiunile seamănă perfect cu siluetele unor copaci înghețați.
 Shilin sau “Stone Forest” reprezintă o zonă de formaţiuni carstice situată în Shilin Yi, provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, la aproximativ 85 km de oraşul Kunming. Rocile par să se înalțe  din sol precum niște stalagmite, creând astfel iluzia unei păduri din piatră.

7. Rosin Split Apple Rock, Noua Zeelanda

 O altă minune a naturii care uimește prin aspectul său este piatra spartă în două bucăți din Noua Zeelandă. Dupa cum se observă și în imagine, piatra este perfect despicată în două bucăți, așa cum o pâine este tăiată de un cuțit.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.