Connect with us

Hi, what are you looking for?

Secrete

Învaţă limbajul trupului şi nimeni nu te va mai păcăli!

FOTO: forsythwoman.com

Din păcate trăim într-o societate în care valori morale precum sinceritatea şi onestitatea sunt o adevărată virtute. Oamenii au atâtea motive pentru care ascund adevărul încât de multe ori nici nu trebuie sa-i blamezi, unii mint pentru ca le-o cere jobul, alţii din teama de a nu pierde ceva, unii pentru ca sunt nehotărâţi, alţi pentru că nu vor să rănească dar întâlim şi cazuri în care oamenii mint pentru că le face pur şi simplu plăcere. Cu siguranţă ne este cu mult mai greu să înţelegem acţiunile celor de lângă noi şi motivul pentru care nu sunt sinceri însă putem să învăţăm să vedem adevărul dincolo de cuvinte.

Gesturile şi atitudinea trădează ceea ce se ascunde în spatele cuvintelor unei persoane. De aceea, dacă ştii să interpretezi limbajul corpului, îţi poţi da seama atunci când interlocutorul te minte, poţi afla ce intenţii are şi care îi este starea de spirit.

Până la 93 la sută din mesajul pe care îl comunici este transmis prin elemente nonverbale. Iar aici sunt incluse şi tonul vocii, mişcarea ochilor, postura, gesturile, expresia feţei şi altele.

Aceste indicii sunt şi mai evidente în situaţiile emoţionale, ele depăşind barierele comunicării verbale şi netezindu-ţi practic calea către gândurile celui din faţa ta. Ai grijă ca atunci când încerci să descifrezi limbajul trupului să nu arăţi interlocutorului că faci acest lucru, deoarece îşi poate controla gesturile.

Ochii arată gradul de interes

Ochii îţi pot transmite o mulţime de informaţii despre persoana din faţa ta. Astfel, dacă aceasta are pupilele dilatate înseamnă că este interesată de subiect sau de tine. Un alt semn este direcţia privirii.

Atunci când interlocutorul priveşte mult într-o parte, minte, este nervos sau distras. Iar dacă priveşte în jos, probabil că este timid. Pe de altă parte, contactul vizual mai lung de cinci minute este un indiciu al atracţiei fizice, însă o privire fixă, însoţită de imobilitatea feţei denotă un dezacord referitor la ceea ce i se transmite.

Privirea de jur împrejur denotă o starea de plictiseală fie de situaţie fie de conversaţie. Dacă în timp ce vorbeşti, persoana de conversaţie îşi ţine picioarele sub scaun, îţi spune că este plin de ardoare şi abia aşteaptă să treacă la lucru.

Mâinile: deschidere sau reţinere

Atunci când persoana cu care stai de vorbă îşi ţine braţele deschise înseamnă că se simte confortabil, că este relaxată. De asemenea, dacă aceasta îşi odihneşte mâna în spatele gâtului sau al capului, este deschisă către ceea ce se discută. Mâna poziţionată pe şolduri denotă aşteptare sau nerăbdare, însă braţele în şolduri sunt şi un semn de agresivitate, de atac.

Gestica mâinilor este o bună modalitate de a arăta disponibilitate, în special atunci când sunt combinate cu palmele deschise. Palmele deschise arată o persoană deschisă, sigură pe forţele proprii. Atunci când palmele ating pieptul persoana respectivă transmite semnale de onestitate. Când interlocutorul îşi apropie şi îşi depărtează mâinile de trup mesajul transmis este unul pozitiv.

Dacă interlocutorul îşi ţine mâinile încrucişate, sugerează o atitudine închisă, neîncrezătoare sau defensivă. Pe de altă parte, dacă îşi ascunde mâinile în buzunare sau altundeva poate fi un semn că nu spune tot adevărul sau că minte. Acelaşi lucru se poate deduce şi dacă persoana respectivă îşi duce mâna în dreptul feţei sau ochilor.

În cazul în care o persoană se loveşte uşor peste bărbie în timp ce tu îi faci o propunere, mesajul este clar:  îţi evaluează spusele.

Poziţia capului indică simpatie sau timiditate

Capul uşor dat pe spate poate fi un semn de simpatie. Dacă interlocutorul zâmbeşte în timp ce-şi dă capul pe spate, această atitudine poate fi interpretată ca un flirt. Pe de altă parte, dacă îşi ţine capul plecat poate ascunde ceva, iar dacă face acest lucru atunci când i se face un compliment ar putea fi vorba de timiditate. Dacă gestul vine după o explicaţie înseamnă că acesta nu este sigur că ceea ce a spus este corect.

Te imită? Un semn că te place!

Dacă atunci când vorbeşti cu cineva, acesta îţi imită poziţia corpului înseamnă că se simte confortabil. Probabil că persoana respectivă este interesată de tine şi de ceea ce spui şi încearcă să stabilească o relaţie între voi doi.

De obicei aceasta apare atunci când două persoane se înţeleg foarte bine şi fiecare copiează limbajul trupului celuilalt, într-un mod subtil. Iată ce gesturi pot fi împrumutate: Respiraţia; Mişcările ochilor; mişcările trunchiului; poziţia picioarelor; tiparele de vorbire; mişcările braţelor; energie emotivă: încântare, relaxare.

În cazul în care practici oglindirea cu o persoană, cheia este să faci totul într-un mod subtil. Există un anume ritm al procesului pe care o sa-l deprinzi odată cu experienţa.

Ce gesturi trădează nervozitate

Atunci când o persoană îşi dă părul pe spate cu mâna înseamnă fie că te place, fie că se gândeşte la ceva ce vine în conflict cu ceea ce spui tu. Dacă îşi ridică sprâncenele atunci când face acest gest, poţi fi destul de sigur că nu este de acord cu tine. Dacă interlocutorul poartă ochelari şi îi tot împinge în sus şi în jos, este un semn de dezacord. În cazul în care te priveşte peste ochelari sau îi scoate indică faptul că nu poţi ascunde nimic de privirea lui şi că este gata de înfruntare. Iar dacă se încruntă şi îşi îngustează ochii ilustrează încercarea de a înţelege ce i se spune, fiind însă sceptic în legătură cu ce i se transmite.

Pumnii strânşi

Este bine să eviţi persoana care îşi strânge pumnii în timpul discuţiei – înseamnă că s-a supărat şi este pe cale să explodeze. Este o persoană încordată, rece.

Dacă în timp ce vorbeşti interlocutorul începe să mâzgălească îţi transmite că s-a plictisit şi nu este interesat de ce-i spui.

Mişcarea picioarelor denotă teamă

Persoanele cu încredere în ele însele stau cu picioarele drepte şi depărtate, într-un context tensionat, poziţia putând semnifica şi agresivitate. Dacă interlocutorul bate din picior sau îşi mută greutatea de pe un picior pe altul înseamnă că este nerăbdător, speriat sau intimidat. Iar atunci când stă jos şi îşi ţine picioarele încrucişate este un semn că este relaxat.

Există, de asemenea şi mesaje înşelătoare

Un oftat pufăit ne poate induce în eroare, nu întodeauna el poate traduce o stare de apăsare sau stres, bărbaţii au astfel de gesturi atunci când se simt atraşi de o femeie.

În cazul în care, ocazional interlocutorul încuviinţează din cap îi transmite vorbitorului un mesaj pozitiv. Indică faptul că îl ascultă şi este interesat de ceea ce spune. Prea multe încuviinţări pot însemna contrariul. În acest caz, vorbitorul trebuie să fie atent întrucât ascultătorul şi-a pierdut interesul şi s-a plictisit.

Dacă o persoană loveşte aerul cu mâna ca şi cum l-ar tăia, reprezintă un mod agresiv de a transmite că nu este de acord cu interlocutorul.

Respectarea spaţiului personal al unei persoane este crucial când este vorba despre câştigarea încrederii. Rămâni la cel puţin 1 braţ distanţă de cel/cea cu care vorbeşti.

Sursa: CronicaRomana.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.