Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Ipoteza aceasta ar putea elucida MISTERUL fenomenului Tunguska din 1908. Ce declară savanții

Evenimentul din Tunguska din anul 1908 este unul dintre cele mai controversate din secolul al XX-lea. Explozia din Siberia a fost cauzată probabil de un meteorit, dar lipsa informaţiilor duce la emiterea multor ipoteze, chiar şi după mai bine de 100 de ani.

Concluzia cea mai plauzibilă a evenimentului Tunguska din iunie 1908 este că a avut loc în urma unei explozii gigantice a unui meteorit care a distrus circa 80 de milioane de copaci şi a spart ferestre la o distanţă de 60 de kilometri de locul impactului. Lipsa dovezilor a dus la ideea că acest eveniment este mai complex.

Un grup de cercetători italieni au sugerat că a fost într-adevăr o explozie de meteorit, dar una în care o parte din meteorit a rămas intact . Aceştia susţin că au găsit chiar craterul acestui impact.

Echipa de la Universitatea din Bologna indică faptul că Lacul Cheko, care este localizat la circa 8 kilometri de epicentrul exploziei (marcat astfel de direcţia prăbuşirii copacilor), este craterul acestui meteorit. Argumentele echipei sunt că acest lac nu apărea pe hărţile de dinainte de 1908 şi este mai adânc ca cele din jur.

De asemenea, studiile seismice relevă că procesele sedimentare din acest an nu au o vechime mai mare de un secol. Cea mai mare dovadă însă este că aceste studii geologice dezvăluie o structură extrem de densă sub fundul lacului, care pot fi rămăşiţele meteoritului. Meteoriţii sunt obiecte foarte dense, care în multe cazuri au un conţinut mare de fier şi minerale metalice.

Ipoteza echipei este că au existat două corpuri care au intrat în atmosferă Pământului, cel mai probabil parte din acel obiect. Unul a explodat în aer, de aici şi evenimentul exploziei, iar altul a ajuns pe suprafaţa Terrei şi a fost îngropat, formând Lacul Cheko.

Nu există însă dovezi concrete că lacul este un crater de meteorit. De asemenea, cercetătorii ruşi contrazic această ipoteză, spunând că sedimentele din fundul lacului sunt vechi de cel puţin 280 de ani, mult înainte de eveniment.

sursa: hotnews.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.