LOVITURĂ DECISIVĂ a lui Donald TRUMP în prima zi de mandat!

Trump at his desk

Noua adminstraţie americană a preşedintelui Donald Trump a transmis vineri că strategia sa pentru protejarea locurilor de muncă ale americanilor va începe cu retragerea din acordul comercial Parteneriatul Trans-Pacific TPP, la care au aderat 12 state, informează Reuters.

Într-un comunicat transmis de Casa Albă imediat după învestirea lui Trump se subliniază că SUA „vor avea o poziţie severă împotriva statelor care încalcă acordurile comerciale şi îi afectează în acest proces astfel pe lucrătorii americani”.

Conform comunicatului, Trump vrea renegocierea unui al acord comercial, Acordul Nord-American de Comerţ Liber NAFTA, care a fost semnat în 1994 de către SUA, Canada şi Mexic.

„Prea mult timp americanii au fost forţaţi să accepte acorduri comerciale care pun interesele iniţiaţilor şi elitei de la Washington deasupra bărbaţilor şi femeilor care muncesc din greu în această ţară”, se arată în comunicat.

„Prin urmare, oraşele industriale au văzut cum fabricile şi locurile de muncă bine plătite se mută în străinătate, în timp ce americanii se confruntă cu un deficit comercial tot mai mare şi cu o bază de producţie devastată”, mai subliniază Casa Albă. Citiți mai mult pe: capital.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *