Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Lucrurile pe care nu ar trebui să le faci în avion niciodată

Fiecare zbor, indiferent de destinația sa, fie că este una mai apropiată sau mai îndepărtată, poate fi o activitate stresantă. Ceea ce pare absolut normal pe pământ, poate fi cu totul diferit și greșit atunci când te afli în aer. Pentru a evita astfel de momente dificile și nepotrivite, este cel mai bine să fii la curent cu unele interdicții pe care trebuie să el respecți atunci când călătorești cu avionul. probabil nu te-ai fi gândit că există anumite lucruri banale ce sunt interzise în timpul unui zbor, însă noi suntem aici pentru a-ți aduce asta la cunoștință.

Dacă îți dorești să te bucuri de un zbor liniștit și neîntrerupt de privirile necruțătoare ale celorlalți pasageri și ale membrilor echipei, atunci ar trebui să ții cont de sfaturile pe care urmează să le citești. Nu se știe niciodată când va fi următoarea ta călătorie cu avionul, așa că este indicat să memorezi aspectele de mai jos și ipostazele în care nu ar trebui să te afli niciodată. Doar aruncă-ți o privire peste ele și nu le uita dacă ai de gând să călătorești cu avionul.

1. Purtarea lentilelor de contact

lentilele de contact în mod normal îți fac ochii să fie mai uscați. În combinație cu aerul uscat din interiorul avionului, lentilele te vor face să te supui la niște riscuri incontrolabile și la niște senzații mai degrabă deranjante. Așa că este indicat să porți ochelari de vedere sau lentile valabile o singură zi dacă treci printr-un zbor mai lung; nu uita să îți iei și picăturile pentru ochi care sunt esențiale.

2. Scapă de urechile înfundate

Urechile tale se vor înfunda atunci când avionul decolează și aterizează deoarece există o diferență de presiune. Primul impuls al unei persoane este să își desfunde urechile, dar din păcate acest lucru nu poate fi făcut în totalitate, ci doar simptomele pot fi ameliorate astfel:

– încearcă să înghiți, să ții o bomboană în gură sau să mesteci o gumă dacă ești adult și pentru copii poți încerca să îi faci să bea apă;

– deschide și închide gura din când în când ca și cum ai căsca;

– „suflă-ți” urechile: ar trebui să inspiri, să te apuci de nas și să încerci să expiri ca și cum ai împinge aerul prin urechile tale.

3. Zborul cu un nas înfundat

Un nas înfundat aduce și mai multă presiune la nivelul urechilor și se poate ajunge la o traumă. Bineînțeles, nimeni nu îți spune să stai acasă dacă ești răcit, dar în acest caz ar trebui să ai niște picături la tine pe care să le aplici în nas înainte să decolezi și să aterizezi. Totuși, sinuzita și maxilita sunt mult prea periculoase pentru a o călătorie lungă.

4. Statul nemișcat

În timpul unui zbor, circulația sângelui este mai lentă decât de obicei și statul jos și lipsa mișcării mărește riscul de tromboză; doar respectă regulile următoare și vei evita un astfel de pericol:

– ridică-te și fă mici plimbări de-a lungul culoarului;

– poartă haine care nu îți îngreunează mișcarea;

– scoate-ți pantofii în timpul unui zbor;

– în cazul în care ai probleme cu circulația sângelui, poartă șosete sau colanți compresivi;

– odată la ceva timp, fă exerciții prin mișcarea călcâielor și ale degetelor de la picioare.

5. Băutul lichidelor carbogazoase

Balonarea reprezintă un alt aspect cauzat de schimbările de presiune și acest lucru poate fi destul de incomod și neplăcut. Băuturile carbogazoase stimulează acest proces, așa că ar trebui să încerci să le eviți pe parcursul unui zbor dacă nu îți dorești ca acesta să fie destul de inconfortabil.

6. Stai pe scaunele din față dacă ai rău de mișcare

Toată lumea știe deja această regulă: dacă ai rău de mișcare, nu ar trebui să stai pe locurile din spate în niciun mijloc de transport. Această regulă se aplică și în cazul avioanelor, bineînțeles. Pentru a scăpa de anumite senzații neplăcute, este mai bine să îți rezervi un loc în față sau lângă una dintre aripile avionului. Cu o zi înainte de zbor, este de asemenea indicat să ai grijă la ceea e mănânci: nu consuma nimic prăjit sau gras și mai ales, nu bea alcool deloc.

10 secrete ale însoțitorilor de zbor de care pasagerii NU au habar

Un avion în ochii unui însoțitor de zbor și un avion în ochii unui pasager sunt lucruri complet diferite. Iar dacă primii îi știu toate secretele, cei din urmă nu au nicio idee despre ele.

Iată câteva trucuri pe care le-am aflat de la însoțitorii de zbor pentru a te bucura mere de un confort maxim.

1. Nu te simți rușinat să ceri mai multă mâncare

Mâncarea distribuită la bordul unei aeronave are o durată scurtă valabilitate și de depozitare, iar toată mâncarea în exces trebuie eliminată imadiat după fiecare zbor. Prin urmare, dacă nu te simți sătul, nu îți fie rușine să rogi un însoțitor de zbor pentru o altă porție.

2. Verifică să vezi dacă există o vestă de salvare sub scaun înainte de a decola.

Este surprinzător, însă este o realitate: există pasageri care fură vestele de salvare de sub locurile lor ca un suvenir. De aceea, din motive de siguranță, verifică scaunul înainte de zbor pentru a te asigura că vesta de salvare există în cazul unui accident.

3. Dacă ai fumat accidental, utilizează scrumierele

Se poate să fi observat că, în ciuda faptului că fumatul la bord este strict interzis, în toalete există scrumiere. Oamenii continuă să fumeze în ciuda amenzilor. Și este mai bine să pună țigări în scrumieră decât să le așezi pe o hârtie. Pune țigara pe scrumieră, apoi pregătește-te să plătești amenda.

4. Încearcă să nu fii prea mofturos în timpul zborului

Cele mai multe companii aeriene fac o curățenie superficială după fiecare zbor. Păturile și pernele nu sunt spălate, doar sunt reașezate frumos. Tăvile de alimente sunt șterse, covoarele sunt curățate, însă nu poți fi sigur că nu a stat un pasager pe scaunul tău care s-a simțit rău.

5. Ține minte: ușa toaletei poate fi deschisă din exterior.

Însoțitorii de zbor au propriile chei în cazul în care un pasager este blocat în toaletă. În plus, multe aeronave au mecanismul de blocare a ușii sub semnul „fumatul interzis” pe ușa toaletei. Dacă ridici clapeta cu imaginea țigării pe ea și rotești șurubul, se va deschide ușa.

6. Fii ultima persoană la bord

Dacă ai efectuat un zbor la o oră diferită față de ceilalți călători, există o soluție: fii ultima persoană la bord. Când toți pasagerii își ocupă locurile, poți vedea imediat ce locuri sunt libere. Iar faptul că ușa a fost deja închisă în spatele tău și că nu mai sunt pasageri îți oferă posibilitatea de a ocupa orice loc gol la bord.

7. Nu bea prea mult alcool la bord

Însoțitorii de zbor avertizează că un pahar de alcool în aer este egal cu două pe pământ. Și acest lucru este adevărat, deoarece altitudinea afectează sângele astfel încât alcoolul în timpul unui zbor te afectează mult mai mult decât la sol. Deci, chiar dacă bei doar pentru că îți este frică de zbor, riști să devii prea relaxat.

8. Evită scaunele cu pereții etanși.

Amintește-ți de această regulă : dacă există pasageri cu copii la bord, ei vor lua cel mai probabil scaunele cu pereții etanși. Acest lucru este doar pentru că este mai ușor și mai sigur să așeze un scaun pentru copii acolo. Deci, dacă îți plac vecinii drăguți și care fac gălăgie, știi ce loc să alegi.

9. Bea numai îmbuteliată

Problema apei murdare la bordul aeronavelor a fost intens dezbătută în 2002. Numărul de bacterii din probele de apă de la 14 dintre cele mai populare companii aeriene a fost de sute de ori mai mare decât standardul stabilit. Situația de astăzi nu s-a schimbat foarte mult, deci este mai bine să bei numai lichide îmbuteliate la bord . Ceaiul, cafeaua și apa din chiuvetă trebuie evitate.

10. Abține-te să aplauzi la sfârșitul zborului.

În unele țări, pasagerii aplaudă puternic pilotul după ce aeronava a aterizat. Poate că oamenii încearcă să-și exprime recunoștința față de echipaj sau bucuria de a se întoarce acasă, dar echipajul poate considera acest gest insultător. Zborul nu este un joc de ruleta; Aceasta este treaba lor.

sursa și foto: tasta.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.