Marele Sinod din Creta vrea să-i apere pe ortodocşi, in faţa sectelor creştine înşelătoare

ps vincentiu

În Duminica Cincizecimii, în Catedrala Mitropolitană Sfântul Mina din Heraklion, Creta, a fost oficiata Sfanta Liuturghie, de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, președintele Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, alaturi de Întâistătătorii prezenti la Sinod, din partea unora dintre Sfintele Biserici Ortodoxe.

Conform unui raport prezentat de agentia oficiala de stiri a Patriarhiei Romane, cu aceasta ocazie Patriarhul Ecumenic a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta erorile raspandite de sectele inselatoare crestine:

„…vrăjmașul nostru încercă să împrăștie în inimile noastre idei eronate care neagă Adevărul credinței noastre. Acei semeni ai noștri care sunt induși în eroare cu privire la Adevăr răspândesc aceste idei greșite, care apar ca știri vrednice de atenție, și adesea reușesc să ademenească pe mulți credincioși prin prezentarea repetată și abilă a lor.

De aceea, noi, episcopii, trebuie să ne întâlnim pentru a discuta problemele cu care se confruntă Biserica Ortodoxă în diferite perioade de timp și în diferite locuri din lume, în vederea adoptării de măsuri adecvate pentru ferirea credincioșilor de erorile predominante. Cu precădere în vremurile noastre, circulă un număr ridicat de erori, iar argumentele utilizate de cei înșelători sunt în mod special sofisticate, ceea ce înseamnă că este nevoie de un efort coordonat din partea păstorilor Bisericii Ortodoxe pentru a informa credincioșii.

Numărul facțiunilor religioase care încearcă să ducă în înșelare pe credincioșii ortodocși este de rândul sutelor. Discuțiile din timpul Sinodului și schimbul de experiență corespunzătoare privind modul de combatere a metodelor organizațiilor menționate vor oferi multe beneficii Bisericii Ortodoxe.”

Intaistatorii care au slujit in cadrul acestei Sfintei Liturghii – prezentati de Patriarhul Bartolomeu, ca fiind reprezentanti ai „deplinătatii Sfintei noastre Biserici Ortodoxe” – au fost:

– Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei;

– Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului;

– Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei;

– Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României;

– Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului;

– Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade;

– Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii;

– Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei și al întregii Albaniei;

– Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Ținuturilor Cehe și Slovaciei.

sursa: lonews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *