MINUNILE României! Știați că există un lac ce are forma țării noastre?

Știați că printre minunile naturale ale României se află și un imens “ochi” de apă care are forma țării noastre? Ne referim la spectaculosul lac Iezer, din Munții Rodnei.

Image result for lacul iezer

Lacul Iezer reprezintă o veritabilă comoară făurită de natură, fiind unic în țara noastră.  Privit de sus, pitorescul “ochi” de apă din Munții Rodnei își dezvăluie cel mai de preț secret – are  forma hărții României.

 

Traseul marcat spre uimitorul Lac Iezer pornește din orașul maramureșean Borșa, având 9 kilometri. Până la destinație, vă puteți bucura din plin de spectacolul uluitor al naturii și de peisajele de o frumusețe aproape ireală.

Rezervația Pietrosul Mare, din vecinătatea orașului Borșa, face parte din patrimoniul mondial UNESCO și adăpostește cel mai impresionant relief glaciar din Munții Rodnei, întinzându-se, în prezent, pe aproximativ 3.500 de hectare. Pe aceste meleaguri cresc peste 300 de specii de plante, printre care și unele rare. Mai mult, vorbim  chiar despre prima rezervaţie de acest fel din țara noastră.

 

În  aceeași rezervaţie sunt incluse, printre altele, și cele patru lacuri glaciare Buhăescu.

buhaescu

Unul dintre spectaculoasele lacuri glaciare Buhăescu

sursa: crystalivc.wordpress.com

sursa foto: Claudiu L. via Christian Adventure

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *