Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

MODALITĂȚI naturale de combatere a RUJEOLEI

Virusul rujeolei se transmite prin aer sau transfer de salivă sau fluide corporale, astfel că rujeolă e incredibil de contagioasă.

Primele semne şi simptome: febră, nas înfundat sau tuse. Adesea, boala e diagnosticată greşit ca fiind gripă sau o răceală comună. În mai puţin de două săptămîni de la expunere la virus, apar şi alte simptome: erupţii cutanate, diaree, inflamaţii şi pneumonie, în cazuri rare.

Cu toate că există un vaccin eficient contra rujeolei, în Africa şi Asia virusul încă face victime. Face victime şi la noi printre copiii nevaccinaţi. Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor au scăzut în mod semnificativ ratele de mortalitate, dar încă se înregistrează mai mult de 100.000 de decese pe an cauzate de acest virus, iar cele mai multe victime sînt sugari şi copii mici. Medicul poate trata această boală, dar există şi remedii naturale pentru rujeolă, ca opţiuni complementare pentru a grăbi vindecarea şi a preveni infectarea, scrie doctorexpres.ro.

Turmeric.

Ca şi în multe alte infecţii, o substanţă bogată în antioxidanţi este necesară pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a elimina agentul patogen străin. Turmericul are un ingredient activ numit curcumina, care caută şi neutralizează radicalii liberi, întărind astfel apărarea, iar acest lucru ajută la detoxifierea organismului. Pentru tratamentul rujeolei, turmericul poate fi amestecat cu seminţe de tamarind (curmale indiene), în părţi egale, şi consumat o dată pe zi pentru recuperare rapidă.

Hidratare.

Una dintre cele mai periculoase simptome ale rujeolei este febra mare. Acest lucru poate determina rapid organismul să se deshidrateze, iar fără apă, toate sistemele funcţionează mai lent, inclusiv sistemul imunitar. Dacă vrem să avem o apărare solidă împotriva rujeolei, este crucial să rămînem hidrataţi. Beţi 10-12 pahare de apă în fiecare zi pentru a compensa fluidele pierdute în timpul febrei.

Usturoi.

Unul dintre cele mai puternice remedii naturale este usturoiul, care conţine antioxidanţi, compuşi sulfurici şi alţi acizi naturali care pot stimula sistemul imunitar şi pot neutraliza infecţia. Căţeii de usturoi pot fi înmuiaţi în apă peste noapte, iar apa rezultată se bea. Pudra de usturoi amestecată cu miere este de asemenea un remediu popular pentru rujeolă.

Suc de lămîie.

Sucul de lămîie are un profil nutriţional unic care îl face util împotriva infecţiilor precum rujeola. Acidul citric din sucul de lămîie poate stimula direct sistemul imunitar, în timp ce ceilalţi compuşi organici din citric funcţionează ca substanţe antiinflamatorii şi antibacteriene, construind un mediu neadecvat pentru prosperarea infecţiei. Sucul de lămîie concentrat poate fi amestecat cu apă şi utilizat că remediu eficient.

Frunze de neem.

Una dintre cele mai vechi forme tradiţionale de tratament este utilizarea frunzelor de neem (copacul sacru din India). Frunzele au proprietăţi antibacteriene şi antialergice care le fac ideale pentru tratarea simptomelor rujeolei. Pot fi măcinate într-o pastă şi aplicate direct pe erupţia cutanată pentru a ameliora iritaţia.

Suc de fructe.

Sucul de fructe este o parte importantă a apărării organismului împotriva rujeolei. Hidratează, dar oferă şi substanţe nutritive şi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar.

Orz.

Orzul conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale care calmează inflamaţia şi mîncărimea.

sursa: monitorulexpres.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.