Nardul, planta iubită, în egală masură, atât de oameni, cât și de Dumnezeu

foto: La Taifas

Nardul, numele dat mai multor specii de plante erbacee din familia Valerianaceae, este raspandit pe dealurile din India, China, Japonia, Himalaya, Nepal. Planta are radacina scurta si groasa, fibroasa si foarte aromata, cu frunze moi si flori rosii purpurii.

Prin diferite metode, din radacina de nard se extrage uleiul, care intra ca ingredient in compozitia Sfantului si Marelui Mir, alaturi de frunzele de nard si este folosit frecvent si in parfumerie.

Numele nardului, planta iubita, in aceeasi masura, atat de oameni, cat si de Dumnezeu, apare in Cantarea Cantarilor, una dintre cele mai cunoscute carti ale Vechiului Testament, dar si in Facere, Iesire, Psalmii lui David si Deuteronom. Planta apare insa, si in Noul Testament, in scrierile evanghelistilor Ioan si Luca, in care se mentioneaza ca femeia pacatoasa a uns picioarele lui Iisus cu mir de nard.

„Cat regele a stat la masa, nardul meu a raspandit mireasma” (Cantarea Cantarilor 1, 11)”Atunci Maria, luand o litra cu mir de nard curat, de mult pret, a uns picioarele lui Iisus si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului.” (Ioan 12, 1-8)

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Pentru crestini nardul este important pentru ca intra in compozitia Sfantului si Mareului Mir, folosit in taina mirungerii, care are loc imediat dupa botez. Dar nardul a fost folosit ca planta tamaduitoare inca din cele mai vechi timpuri de chinezi, japonezi, indieni si egipteni.

Tratament naturist

Uleiul din radacina de nard se obtine prin distilare si are o consistenta vascoasa, este de culoare galben pal si are un parfum deosebit de placut si gust iute, intepator. Se pare ca cel mai bun ulei esential de nard se obtine in laboratoarele de parfum din Egipt.

Uleiul din radacina de nard are actiune antiinflamatorie, antipiretica, bactericida, fungicida, laxativa si purgativa. De regula, se ambaleaza in sticle de culoare inchisa ori in vase de alabastru, cu gat lung si ingust.

Pentru stimularea functiilor ovariene si a fecunditatii, se face masaj cu ulei de nard diluat, in zona abdomenului inferior.

Trei, patru picaturi de ulei esential de nard, adaugate in uleiul de masaj, amelioreaza circulatia periferica, regenereaza si repara pielea cu probleme ori prematur imbatranita. De asemenea, folosind uleiul din radacina de nard se poate efectua masarea usoara a zonelor afectate de varice.

Uleiul din radacina de nard se foloseste cu bune rezultate si in forme de indigestie, mai ales cele pe fond nervos, in tratarea insomniei si a durerilor de cap, a hemoroizilor si a palpitatiilor.

In cosmetica, uleiul din radacina de nard este utilizat in inflamatii ale pielii sau pentru ten uscat si cu tendinta de imbatranire rapida, precum si in eruptiile de psoriasis.

sursa: ziare.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *