Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

NASA ȘI EXTRATEREȘTRII – Oamenii de știință au venit în România pentru a vedea un loc unic pe planetă…

NASA ȘI EXTRATEREȘTRII

Există viaţă extraterestră ? Cum arată vieţuitoarele sau fiinţele de pe alte planete ? Ce fel de aer respiră ?

Un loc ieșit din comun, izolat de 5,5 milioane de ani ca o capsulă neștiută a timpului, a fost descoperit în România. Un loc ce ascunde un secret incredibil…

Când s-a hotărat construirea unei termocentrale, s-a dispus efectuarea de foraje. În timpul lucrărilor a fost descoperită o cavitate la 20 de metri adâncime. Aici se află o peșteră ce are 220 metri lungime, în care oxigenul este prezent în proporţie de doar 10 %, bioxidul de carbon 2-3,5 %, metanul 1-2 %, iar hidrogenul sulfurat 8-12 mg/l.

Peștera Movile se află lângă Mangalia și a fost descoperită în 1986 de către Cristian Lascu, reputat speolog, redactor șef al revistei National Geographic România și președinte al  Grupului pentru Explorări Subacvatice şi Subterane (GESS).

Unicitatea mondială constă în faptul că aici s-au descoperit forme de viaţă care trăiesc pe baza procesului de chimiosinteză. S-au descoperit 35 de specii de vietăți necunoscute lumii știinţifice. Miriapode, melci, singurul scorpion de apă dulce, prima lipitoare cavernicolă din lume, o specie nouă de păianjen ș.a. În lipsa vederii, vieţuitoarele se bazează pe simţul tactil, având antene lungi. Toate sunt depigmentate, având o culoare pală.

La început totul parea incredibil, încât timp de mai mulţi ani descoperirea a fost primită cu neîncredere în mediul academic românesc.

 NASA în România

Apoi cercetătorii de la NASA (National Aeronautics and Space Administration) care studiaza posibilitatea vieţii extraterestre au venit în România pentru a cerceta peștera.

Oamenii de știinţă americani au fost surprinși și fascinaţi, iar în cele din urmă au ajuns la concluzia certă că viaţa poate exista și în absenţa oxigenului. Astfel posibilităţile de existenţă a vieţii extraterestre cresc considerabil. Viaţă ar putea exista chiar pe Planeta Marte, au apreciat cercetătorii NASA.

În atenţia întregii lumi

Din 1992 reputate publicaţii și canale de televiziune din întreaga lume au început să scrie articole, să publice studii, și să facă filme, peștera primind în acest fel recunoaștere și apreciere internaţională. Astfel Şerban Sârbu a publicat un studiu în prestigioasa revistă ştiinţifică Science.

Discovery, BBC, Televiziunea Franceză ARTE, Televiziunea Germană au facut filme documentare. S-au scris articole în National Geographic, Life, New York Times, Le Monde, La Recherche, Stern, Der Speigel, Geo, Economist ș.a. în care se apreciază că viaţa din peșteră este una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice ale secolului XX.

S-au pus bazele unei știinţe noi prin studierea acestui ecosistem complex de peste 100 de specii: xenobiologia. Radu Popa are singurul curs de xenobiologie din lume la Portland State University, fiind invitat și la Jet Propulsion Laboratory.

Specialiștii de la NASA, împreună cu oameni de știinţă și speologi din România, SUA și Italia au făcut cercetări și în peșterile Lechuguilla din New Mexico, SUA, cu o lungime de 220 km și în Peştera Frasassi din Munţii Apenini, Italia. Şi acolo au fost descoperite forme de viaţă similare în emanaţiile de sulf existente.

Hidrogenul sulfurat se găsește în adâncurile Mării Negre. Probabil printr-o fisură de adâncime a ajuns și în peșteră. Apa de aici este sulfuroasă și termală, temperatura ajungând la 21 ° C. S-a mai descoperit o peliculă cu o consistenţă cremoasă şi plină cu microorganisme care este sursa de hrană a vietăţilor subterane.

NASA a concluzionat că acesta ar fi singurul loc din întreaga lume unde viaţa ar continua chiar şi în urma unui atac nuclear. În peșteră nu s-au găsit urme de radiaţii, asta în condiţiile în care solul României  conţine izotopi radioactivi, după dezastrul de la Cernobîl.

Cititi mai multe pe cunostelumea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.