Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Nu v-ați săturat de ”VEDETE”? ROMÂNII aceia EXTRAORDINARI despre care nu vorbește nimeni!

romania

De ce nu ii vedem pe primele pagini ale ziarelor si in emisiuni de maxima audienta la TV? Circula pe internet, de mai multa vreme, o lista ampla care prezinta mai multe personalitati ale inteligentei si inventivitatii romanesti, pe care am dori sa o actualizam.

Carol Przybilla

a inregistrat in 1991 la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizata nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice… Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).

Justin Capra

„Eu sunt de aici si trebuie sa demonstrez ce se poate face intr-o tara unde se zice ca nu se poate” – Justin Capra

Justin Capra este un inventator celebru al Romaniei, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani…

iustin capra

In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care „semidoctii savanti” l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat-o in fabricatia de serie… In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s-a ridicat de la pamant la… Ambasada SUA din Bucuresti.

rucsac

Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore (specializat deja!), iar inventatorul a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau! Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, „Soleta”, care consuma doar 0,5l/100 km si al unei motorete, unica in lume, ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare).

Mihai Rusetel

Mihai Rusetel a inventat motorul cu apa! „Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul romanesc dar si pentru „talentul” cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM in 1980 si a fost brevetat in … ianuarie 2001.

rusetel1

Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la „Mercedes” ( 2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei… Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe „cazanul Traian Vuia”, inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor.

Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale si chiar a centralelor termoelectrice.

In lume, mai exista doua brevete in domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. „Motorul Rusetel” foloseste drept combustibil doar apa si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi imbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310.

Fostul director general al Uzinelor Dacia, ing. Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: „reusita ar fi un miracol, si cred ca in asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel”.

Olimpicii romani

Echipele olimpice de elevi romani participanti la Olimpiadele internationale sunt mereu in top, castigand medalii peste medalii.

elevi-olimpici

sursa: garbo.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.