Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

”Nu spera că medicii te vor face sănătos!” Șapte sfaturi de aur de la genialul medic Amosov.

foto: commhealthcare.com

“Dacă încă n-ai 60 de ani şi niciun organ nu te deranjează, nu trebuie să alergi la medic la o primă slăbiciune. Medicii noştri nu au încredere în puterea naturii, fiind adepţi ai administrării medicamentelor şi liniştii. Fie-ţi frică să ajungi pe mâna lor. Bolile te vor găsi şi-ţi vor impune tratament şi odihnă”, chirurgul Nicolai Anosov, autor al multor lucrări despre modul sănătos de viaţă. Mai jos găseşte cele 7 sfaturi de aur care se conţin în cărţile lui Anosov citite de zeci de mii de oameni.

1. Nu spera că medicii te vor face sănătos.

Ei pot salva vieţi, pot vindeca boli, dar ei îţi oferă doar “startul”. Mai departe trebuie să ai singur grijă de tine. De aceea e foarte important să faci sport şi să te alimentezi sănătos.

2. Medicii vindecă boli, iar sănătatea trebuie s-o dobândeşti singur.

Sănătatea e “puterea de rezervă” a organelor umane. Ea trebuie dobândită prin mişcare şi dezvoltare a capacităţilor fizice şi mintale.

3. Oricine simte boala.

Omul e puternic de la natură. E adevărat că unele probleme neînsemnate de sănătate sunt inevitabile, dar cele mai grave sunt provocate de modul iraţional de viaţă. Condiţiile înconjurătoare (sărăcia, stresul etc.) nu sunt motivele cele mai importante.

4. Antrenamentul puterii de rezervă trebuie să fie raţional.

Esența antrenamentului constă într-un regim de restricţii şi de sarcini.

Iată cele trei puncte principale:

Mâncarea trebuie să conţină cât mai puţine grăsimi. Trebuie să mănânci cel puţin 300 de grame de fructe şi legume pe zi.

Exerciţiile fizice. De ele au nevoie toţi, de la mic la mare. Chiar dacă eşti ocupat toată ziua la serviciu, poţi găsi în orice zi 20-30 de minute pentru gimnastică. O poţi face în timp ce priveşti televizorul pentru a economisi timp. E bine să-ţi programezi mersul zilnic pe jos. Mergi câte un km pe jos înainte de a ajunge la serviciu şi după.

Al treilea punct e cel mai complicat şi se referă la capacitatea omului de a-şi controla emoţiile. Există multe metode anti-stres, dar cel mai bine relaxează încărcătura mintală – mişcările fizice. Surplusul de adrenalină se elimină în timpul mişcării.

5. O întrebare interesantă – de ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des.

Cred că 90 la sută dintre oameni ar fi sănătoşi dacă ar duce un mod sănătos de viaţă. Dar omul are nevoie de voinţă pentru a respecta un regim sănătos. Iar omul, are puţină voinţă şi caracter.

6. În lume sunt foarte mulţi medici neprofesionişti.

Nu pot afirma că toţi medicii îşi cunosc rău profesia. Sunt şi buni, sunt şi răi. Unii  cunosc mai mult teorie, alţii însă ştiu ce înseamnă a vindeca o boală cu mâinile. De exemplu chirurgii, fac parte din a doua categorie, iar terapeuţii din prima. Cei din urmă consideră în mare parte că nu au de ce să cunoască lucruri practice (cum se fac analizele, de exemplu) pe care le fac alţi angajaţi din sistem.

7. Dacă ai avut parte vreodată de un medic bun, ai grijă de el! Nu-l deranja cu orice ocazie!

Ţine minte că medicul e mai mult decât un simplu specialist. Nu e un simplu instalator. Aşa că urmează-i sfaturile fără să-i ceri medicamente în plus după cum ţi-ar recomanda unii cunoscuţi.

articol relatat pe eustiu.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.