Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Orașe de legendă ale Antichității, ale căror urme nu au fost descoperite până acum

foto: artsonearth.com

Sunt numeroase orașe care sunt mentionate in legendele antice. Maretia lor este descrisa in operele literare din vechime sau in folclorul popoarelor.  Este greu de imaginat ca un întreg oraș să dispară.

Multe motive, cum ar fi războiul, dezastrele naturale și schimbările climatice au cauzat dispariția unor astfel de orașe, iar multe au dispărut în condiții neprecizate.

Unele dintre ele au cunoscut o îdispartie lentă, în timp ce altele au fost complet șterse într-o singură zi.

Cercetătorii încă încearcă să găsească „de ce și cum” s-au produs disparițiile.

Să aruncăm o privire asupra a patru civilizații pierdute pe parcursul istoriei omenirii.

1. Iram al Coloanelor

http://www.riseearth.com/2017/08/4-amazing-lost-cities-of-world-that.html

Coranul menționează orașul pierdut al lui Iram al Pilonilor, cunoscut și sub numele de „Atlantida Nisipurilor”. Acest loc a fost identificat cu un trib cunoscut ca Ad.

Potrivit Coranului, Ad a sfidat avertismentele lui Allah și ale Profetului Hud și, ca urmare, orașul a fost afectat de o furtună de nisip timp de șapte zile, îngropând orașul cu tot cu poporul său.

Deși povestea poate fi luată drept poveste de moralitate din Cartea Sfântă, cercetătorii de la începutul anilor 90 au excavat un fort mare, octogonal, cu pereți și turnuri înalte.

2. Thinis

https://en.wikipedia.org/wiki/Thinis

În anii 3100-3000 ÎH, Egiptul de Sus se îndrepta către o unificare politică conform istoricului Menetho din Egiptul Antic. Orașul rămâne nedescoperit până în prezent.

Cu toate acestea, în cărțile de istorie antică, se spune că Thinis a fost un oraș cu autoritate, cu o armată puternică. În cele din urmă, Thinis și-a pierdut din importanță, pe măsură ce scaunul puterii s-a mutat într-un alt oraș. Multe hieroglife și tablete indică și existența acestui oraș egiptean pierdut.

3. Grădinile suspendate din Babilon

https://wiki.en.grepolis.com/wiki/The_Hanging_Gardens_of_Babylon

Grădinile suspendate din Babilon, au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.) pentru una din soțiile sale, Amytis (Amuhea). Ele figurau în antichitate printre cele șapte minuni ale lumii antice.După o veche legendă, răspândită în special de scriitorii greci, ar avea o origine mult anterioară: ele ar fi fost construite de regele Ninus, întemeietorul orașelor Ninive și Babilon, pentru soția sa Semiramida. După informațiile istoricului Diodor dinSicilia, uriașele grădini ocupau o suprafață de 15000 m² și se ridicau în patru terase până la 77 metri înălțime. Pe terase erau plantați arbori din mai multe specii, unii dintre ei fiind înalți de 24 metri.

Unii arheologi consideră că acest oraș al grădinilor a fost distrus în timpul războiului, în timp ce alții dau vina pe un cutremur pentru distrugerea orașului.

4. Paititi

Un oraș pierdut al vechiului Imperiu Inca, Paititi se presupune că se află ascuns undeva în pădurile tropicale îndepărtate din Peru.

Rapoartele misterioase ce datează din anii 1600, ne vorbesc despre un oraș mare și bogat în bijuterii de aur și argint.

Cu toate acestea, se spune că acestea au fost rapoarte de la terțe părți și nu se pot baza foarte mult pe acestea. Mulți exploratori și-au pierdut viața sau au dispărut în căutarile lor după aur în cest oraș.

În 2001 un arheolog italian pe nume Mario Polia a descoperit un raport a misionarului Andres Lopez în arhivele de la Jesuits din Roma . În documentul , care datează din 1600 , Lopez descrie un oraș mare, bogat in aur , argint și bijuterii, localizat în inima pădurii tropicale- numit Paititi de nativii acelor locuri .Lopez îl informează pe Papă despre descoperirile sale . Teoria Conspiraționistă susține ca Vaticanul a ținut locația ascunsă din motive personale . Raportul lui Lopez și descoperirile acestuia au fost pe larg publicate , chiar dacă contextul e scris la persoana a treia si e departe de a fi de încredere .

Lopez susține personal că nu a fost niciodată în orașul Paititi , doar a auzit de el de la nativi .Povestea este focalizată pe miracolele făptuite la curtea regelui din Paititi de un crucifix adus acolo de un grup de baptiști indieni .Alte surse istorice ale Perioadei Coloniale (secolul 16-18) referitoare la Paititi afirmă că au fost făcute expediții spre acel loc.
Cercetările au început în 1925 și continuă până în ziua de astăzi -ultimul raport în 2011.

Sursa: viatasisanatate.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.