O plantă CONTROVERSATĂ tratează zeci de boli ale omenirii

canepa

Mulți dintre noi asociem această plantă cu Cannabis indica, drogul periculos cauzator de moarte, de aceea evităm să o folosim în orice formă.

Trebuie să știți însă că pe lângă canabisul de care majoritatea nici nu vrem să auzim, există cânepa sălbatică industrială (Cannabis sativa), o plantă tămăduitoare utilizată de industria farmaceutică în terapii neurologice şi psihiatrice și nu numai.

Efectele vindecătoare ale acestei plante sunt impresionante, fiind de mare ajutor în convulsii, accidente vasculare ischemice, artrită, osteoporoză, psoriazis, astm bronşic, neuropatie diabetică, insuficienţă renală progresivă, ulcere varicoase, tromboze, dar şi în afecţiuni ale ochiului şi retinei.

Cânepa sălbatică, ale carei proprietăți merită puse în valoare conţine uleiuri volatile, flavonoide, canabispirona, substanţe minerale, proteine, lipide, betacaroten, acid ascorbic, tiamină, riboflavină, niacină, acizi graşi, rezine şi colină, fiind considerată de mare preţ în vindecarea bolilor multor boli, chiar și în bolile considerate incurabile.

În scop fitoterapeutic se utilizează florile şi tulpinile femele, din care se prepară diverse tincturi, iar din seminţele de cânepă se extrage ulei, cu efecte deosebite asupra sănătăţii şi frumuseţii.

Acțiunile sale hipnotice, analgezice, sedative, antispastice, bronhodilatatoare, antibiotice şi anticonvulsive au un potențial vindecător nebănuit, care a fost exploatat de medicină și transformat în componenţi farmacologici activi de mare insemnătate în menținerea stării de sănătate.

Cânepa poate fi de asemenea aministrată cu succes în afecţiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afecțiuni ale căilor respiratorii – astm, emfizem, bronşită cronică, în nevralgii, migrene şi în boli psihice, dar și în tratarea bolilor căilor urinare.

Și în medicina populară românească seminţele de cânepă au fost folosite încă din timpuri străvechi pentru uz extern (lapte obţinut din amestecarea energică a seminţelor pisate cu apă caldă), în tratarea rănilor (acţiune antibacteriană) şi, pentru uz intern, în ameliorarea durerilor reumatice, în tratarea bolilor venerice, congestiei pulmonare, vărsături, otrăvire, tuse, hemoroizi, paraziţi intestinali.

Frunzele de cânepă sunt utilizate pentru proprietăţile ei analgezice şi antispasmodice în epilepsie, gută, reumatism.

Uleiul de cânepă, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Acesta este recomandat în caz de diabet, colesterol mărit, sindrom premenstrual şi menopauză, afecţiuni dermatologice (eczeme, dermatite atopice, psoriazis, lupus), astm, osteoporoză, cancer, scrie antenasatelor.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *