Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Popoarele indigene au acumulat întrebări faţă de civilizația modernă. ”Sunteți stranii, spun ei”

У самобытных народов накопились вопросы к современной цивилизации!

În ultimele decenii, popoarele amazoniene, indiene sau australiene indigene au acumulat foarte multe întrebări.

Acestea întreabă, de exemplu, de ce munciți atît de mult împotriva voinței? Sînteți robi? Noi lucrăm doar cînd dorim și foarte rar cînd este nevoie foarte tare, dar dacă ne e lene, nu lucrăm.

Magia Caucazului de Nord în poze … (partea I)
aște, ele sînt bolnave? De ce aveți nevoie de case pentru care trebuie să lucrați 20-30 de ani, iar apoi oricum trebuie să plătiți pentru ele? Ele sînt din aur?

De ce copiii voștri merg la școli și grădinițe unde nu le este interesant? De ce cheltuiți atîta timp și sănătate pentru a cîștiga bani, pentru ca apoi să achitați tratamentul bolilor, venite în urma acestui mod haotic de viață? De ce educați în băieți supunere și ascultare, iar în fete prețuiți puterea și independența? Oare nu trebuie să fie invers?

De ce învățați copiii formule matematice complicate, dar nu-i învățați proprietățile numeroaselor plante medicinale, meșteșugurilor, abilităților de viață în natură? De ce să cîștigați bani și să procurați jucării ce dezvoltă motorica, cînd există mii de pietricele și crenguțe în orice poiană din pădure?

Magia Caucazului de Nord în poze … (partea 2)
De ce vă tratați cu medicamente scumpe, sintetizate de farmacologie iar ulterior vă tratați reacțiile adverse la aceste medicamente, iar cu altele, restabiliți imunitatea distrusă, rinichii și microflora din stomac și intestin?

Nu știți despre medicamentele dăruite de natură? Noi, indienii aborigeni, precum ne numiți, avem zeci de metode de a trata, spre exemplu, același cancer în faze incipiente timp de o săptămînă absolut gratuit, cu ajutorul sucului de bananier. Dar se pare că sînteți atît de zombați, încît nici nu presupuneți că acest lucru e posibil și dați zeci de mii de dolari pentru un tratament cu efect dubios. În același timp, tăiați junglele cu sute de plante medicinale prețioase, lipsind de casă mii de specii de animale, care au trăit acolo cu mult timp înainte voastră.

Sunteți stranii, spun ei. Sunteți bolnavi spiritual, trebuie să restabiliți legătura cu natura, cu spiritul inițial. Și trebuie să începeți chiar acum.

sursa: ecology.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.