Pregătiți-vă! Cea mai mare CRIZĂ din istorie se prefigurează la orizont

 aur

Lumea financiară este inundată cu speculaţii potrivit cărora vremea creşterii viguroase a aurului s-a terminat. Pentru anumiţi specialişti, vânzarea metalului preţios a devenit brutală, cu aurul ajungând în punctul critic, scrie portalul ZeroHedge.com

Cu toate acestea, grijile cu privire la puternica piaţă a aurului sunt exagerate.

În primul rând, aurul este o clasă de active foarte volatilă. Acest lucru este evident, dar ai fi uimit de cât de mulţi investitori uită acest lucru. Nu este neobişnuit pentru aur să oscileze cu 3%, într-o singură zi. Și o variaţie de 5% pe săptămână nu este mai puţin frecventă.

În al doilea rând, mediul macroeconomic continuă să favorizeze aurul. În prezent, băncile centrale se retrag din cercul stimulentelor monetare suplimentare şi au început de astepte ca guvernele să încetinească stimulente fiscale.

Dacă pieţele financiare ar pierde 10% sau mai mult, SUA intră o recesiune clară şi vor fi tipăriţi bani din nou. Anul viitor pe vremea asta vor exista mai multe programe noi de relaxare cantitativă în curs de desfăşurare. Am atins deja punctul în care băncile centrale cheltuie 180 de doalri pe lună pe QE. Data viitoare va fi de 250 de dolari sau chiar mai mult.

În cele din urmă, politica guvernamentală favorizează aurul. Guvernele nu au abandonat mişcările pentru a încerca să scoată din discuţie numerarul prin orice mijloace. Citiți mai mult pe capital.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *