Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Principalele zece predicţii pentru anul 2018: ”Tehnologia recunoaşterii faciale va deveni omniprezentă”

Consiliul Global al Politicilor de Business din cadrul A.T. Kearney a lansat după o analiză minuţioasă principalele zece predicţii pentru anul 2018, cu ramificaţii în tehnologie, sănătate, politici globale şi mediu de business, scrie independent.md

Printre predicţii, se numără atingerea supremaţiei cuantice. Supremaţia cuantică ar aduce o revoluţionare a computerelor, schimbând comportamentul particulelor subatomice, astfel un computer funcţionând în mod exponenţial mai rapid decât un computer tradiţional. În timp ce sistemul de bază al unui computer tradiţional funcţionează într-un sistem limitat de biţi zero sau unu, conceptul cuantic, denumit clasic qubit, reprezintă un sistem în care un bit poate fi reprezentat de zero şi unu în acelaşi timp, ceea ce ar spori viteza de funcţionare.

IBM a anunţat la începutul anului 2017 că pregăteşte lansarea primului computer cu procesor cuantic, iar mai multe companii au anunţat că pregătesc ceea ce ar putea genera supremaţia cuantică.

A doua predicţie spune că modul în care funcţionează negocierile va continua în acelaşi ritm în 2018, ceea ce va duce la un Brexit dificil la începutul lui 2019.

În timp ce factura Brexit care se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lire sterline, pe care Marea Britanie ar trebui să îi plătească către structura europeană în următorii trei ani, nu a ajuns încă la un răspuns sigur, marile multinaţionale şi marii bancheri îşi mută sediile centrale din Londra către alte oraşe mari ale Uniunii Europene.

Negocierile foarte dure şi dificile din acest moment se vor perpetua în 2018, încât ne vom apropia de „deadline-ul” pentru Brexit.

Tehnologia recunoaşterii faciale va deveni omniprezentă, spune a treia predicţie din raport, ceea ce înseamnă că revoluţia digitală care este acum în desfăşurare va atinge noi cote înalte, iar acest tip de tehnologie nu va mai fi atât de costisitoare.

Următoarea predicţie susţine că ameninţarea venită din partea Statului Islamic se va răspândi în Asia de Sud-Est, Africa şi dincolo de acestea. Anumite regiuni ale lumii nu au resimţit încă ameninţarea Statului Islamic aşa cum au făcut-o anumite state europene. În timp ce Putin îşi retrage trupele din Siria declarându-şi victoria, şi în timp ce imigranţii continuă să ajungă în state europene pentru a primi azil, specialiştii cred că Statul Islamic îşi va căuta noi teritorii pe care să le acopere încât bazele lor principale au fost compromise pe parcursul lui 2017 în urma unor lupte intense în nordul Siriei.

Politica internă din Germania şi Franţa va scurta luna de miere „Merkron”.

State care, în mod colectiv, susţin peste 60% din PIB-ul Uniunii Europene au avut alegeri naţionale în 2017, iar rezultatele acestor alegeri vor reforma viitorul UE. Noul preşedinte ales din Franţa, Emmanuel Macron a injectat un dinamism răvăşitor în politicile naţionale, atât la nivel naţional cât şi supranaţional, aprobând reforme dramatice cu privire la piaţa muncii din Franţa şi încercând să extindă o viziune integrată la nivelul uniunii.

Macron are aproape şi corespondentul său german, cancelarul Angela Merkel, care a început de asemenea să revigoreze parteneriatele istorice dintre cele două state. Într-un stil de tabloid, legătura strânsă dintre cei doi a fost numit „Merkron”.

Dezastrele naturale catastrofale vor exercita o presiune şi mai mare asupra pieţelor globale de asigurări.

În timp ce ONG-urile şi specialiştii de mediu de la cel mai înalt nivel din lume vorbeau de încălzirea globală şi de efectele poluării asupra schimbărilor meteorologice bruşte, oamenii de business îşi continuau afacerea fără să ţină cont de acest aspect.

În 2017 însă, lumea a fost lovită de tornade şi uragane ieşite din comun care au făcut pagube de zeci de miliarde de dolari, mare parte din ele fiind acoperite de companiile de asigurări, care vor fi nevoite în 2018 să deconteze facturi imense pentru a acoperi pagubele produse de evenimentele din 2017 şi de posibiliele evenimente catastrofice ce for interveni în 2018.

Noile reglementări vor apărea ca o examinare a puterii companiilor gigant americane din domeniul Internetului şi autonomia ajunge la un pas de febră, transmite raportul consiliului global. Consiliul European încearcă să limiteze deja puterea de neoprit pe care o au companiile, în timp ce miniştri de finanţe din mai multe ţări europene încearcă să schimbe fiscalitatea prin care trec aceste mari corporaţii, iar noul regulament GDPR vine să controleze şi să reglementeze modul în care acestea obţin şi utilizează informaţii de tip big data pentru a încerca să atragă şi să păstreze clienţi.

Reglementările europene care prevăd deja în mai multe state mari ca toate autovehiculele să fie electrice până în 2030, dau bătăi de cap marilor companii de petrol iar acest trend pare că doar se va accentua în anii următori.

Fuga după maşini electrice, şi implicarea marilor producători de autovehicule diesel în acest tip de producţii va genera în 2018 „creşterea rapidă a cererii pentru vehiculele electrice, ce va determina o creştere a vânzărilor la nivel mondial”, după cum spune raportul.

De asemenea, la nivelul Uniunii Europene, sunt distribuite şi decontate diverse fonduri în cadrul politicilor TEN-T, care prevăd creerea unui sistem european integrat de staţii de încărcare electrice, într-un plan general de a reduce nivelul emisiilor de dioxid de carbon pe plan mondial.

În 2017, fondurile de investiţii chineze au încercat să ajungă în toate sectoarele de business, începând din Statele Unite până în Europa, iar pentru o bună perioadă de timp, toată lumea a fost deschisă la aceste investiţii.

Chiar şi Comisarul European pentru transport, Violeta Bulc, a spus în luna septembrie în cadrul unei conferinţe din Estonia, că investiţiile chineze sunt bine primite cât timp se conformează reglementărilor europene.

Cu toate acestea raportul prevede că anul viitor „investiţiile chineze se vor accelera, dar se vor confrunta cu rezistenţă în creştere”.

Nu în ultimul rând, a zecea predicţie din raport susţine că descoperirile în tratamentele cancerului se vor accelera cu o rată fără precedent. Această predicţie este bazată pe toate descoperirile revoluţionare ce au avut loc în 2017, începând de la diverse tratamente care promit întârzierea procesului de extindere al Alzheimerului, până la un posibil tratament pentru boala autoimună Huntington.

GBPC este o unitate specializată în analiză strategică şi de previzionare din cadrul A.T. Kearney. De la primul său CEO Retreat în 1992, Consiliul a fost un serviciu strategic pentru directorii executivi din întreaga lume, oficiali guvernamentali şi lideri de gândire în afaceri. Prin intermediul unor forumuri globale exclusive, al gândirii orientate spre public şi al serviciilor de consiliere, Consiliul contribuie la descifrarea schimbărilor geopolitice, economice, sociale şi tehnologice, precum şi a efectelor acestora asupra mediului de afaceri global. Consiliul se situează în mod constant în topul listei celor mai bune grupuri de experţi din sectorul privat din cadrul Universităţii din Pennsylvania şi deţine cel de-al patrulea loc la nivel global.

sursa: independent.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.