Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Probabil o consideri o simplă buruiană, dar are numeroase proprietăţi terapeutice

papadie

Probabil o consideri o simpla buruiana insa papadia – caci despre ea este vorba – are numeroase proprietati terapeutice pe care stiinta incepe sa le confirme. Papadia a fost folosita de secole in medicina traditionala datorita proprietatilor sale curative in afectiuni variate, precum hepatită, anorexie si afectiuni legate de splina si ficat.

Intr-adevar, florile si radacina de papadie s-au dovedit extrem de bogate in vitamine si nutrienti, respectiv beta caroten, vitamina C, fibre, potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc si fosfor.

Si, ca si cum toate acestea nu ar fi fost suficient de utile, florile si radacina de papadie sunt si o excelenta sursa de vitamine din complexul de B-uri, oligo minerale, sodiu organic si vitamina D. Destul de multe pentru o buruiana mica si neînsemnata, nu credeti?

Papadia contine substante chimice ale caror activitati biologice sunt studiate pentru potentialele roluri pe care acestea le-ar avea in beneficiul sanatatii. Studii efectuate pâna in prezent au concluzionat ca papadia contine cantitati deloc neglijabile de antioxidanti si substante antiinflamatoare.

Mai exact, un studiu a investigat proprietatile antioxidante ale radacinii de papadie in cazul iepurilor a caror dieta era compunsa in mare parte din alimente bogate in colesterol. Rezultatele au aratat o imbunatatire a profilelor lipidice si a activitatii enzimatice antioxidante.Astfel, cercetatorii au concluzionat ca papadia ar putea proteja impotriva stresului oxidativ legat de anumite tulburari circulatorii.

Dar cum putem profita de toate aceste minunate beneficii pentru sanatate?

Iata cum se culege si se foloseste radacina de papadie

In loc sa o smulgi cu tot cu radacina ca atunci cand cureti pamantul de buruieni, sapa efectiv in jurul radacinii pana reusesti sa o scoti si incearca sa nu o rupi sau strici.

Trebuie sa sapi destul de mult in jurul ei si este posibil ca, pe parcursul procesului, sa atingi si radacina, dar incearca sa o faci cat mai putin. Daca o deteriorezi, isi pierde din seva, unde sunt localizate cele mai multe dintre proprietatile sale medicinale.

Conditiile de uscare sunt esentiale pentru calitatea si eficienta plantei. Evita uscarea radacinilor in aer liber, pentru ca astfel se distrug calitatile medicinale. Acestea se usuca mai bine in interior, pe rafturi. De asemenea, depozitarea se face in locuri uscate, la temperatura camerei.

Moduri de utilizare a papadiei

Poti beneficia in mai multe feluri de calitatile terapeutice ale papadiei:

  • Ulei infuzat cu flori de papadie – Se pun florile intr-un borcan de sticla si se acopera cu ulei de masline extra virgin. Uleiul trebuie sa acopere in intregime florile. Pune capacul si lasa borcanul intr-un loc cald. Se deschide capacul si se curata de condensul care se poate acumula pe fundul acestuia. Se lasa la infuzare 2 saptamani. Se strecoara si se lasa uleiul cateva ore. Se toarna apa intr-un borcan curat de sticla, lasand partea apoasa separat. Se depoziteaza la loc racoros si uscat.
  • Decoct din radacini– Se pun cam 30 gr de radacini uscate intr-o oala cu 0.5 l apa. Se dau in fiert, se acopera si se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strecoara apa si se pastreaza pentru ceai.
  • Ceai anticelulitic din frunze de papadie – datorita proprietatilor diuretice ale frunzelor de papadie ; se poate combina o parte frunze de papadie cu o parte frunze de urzica iar infuzia rezultata se consuma de doua ori pe zi. Pentru rezultate optime se recomanda o alimentatie cât mai bogata in legume,fructe si verdeturi dar si activitate fizica moderata zilnic.

Posibile interactiuni cu anumite medicamente

Papadia are efecte diuretice, de aceea anumite medicamente pot avea o perioada de actiune mai mica, fiind eliminate mai repede prin urina. Trebuie avut in vedere acest lucru, mai ales daca urmezi tratament cu:

  • antiacide
  • anticoagulante
  • diuretice
  • medicamente folosite in tratamentul diabetului
  • medicamente pentru afectiuni ale ficatului

Surse:viataverdeviu.ro, umm.edulivestrong.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.