Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Bariera dintre China și restul lumii capătă contur. Facebook, Google şi Twiter sunt doar câteva dintre lucrurile la care nu ai acces în China

Liderii chinezi au promis că vor juca un rol decisiv în economie, iar o serie de reforme economice sunt în derulare. Cu toate acestea, într-o serie de domenii sunt multe de făcut, potrivit CNN. Cenzura funcţionează cu succes în ţara Marelui Zid. Facebook, Google şi Twiter sunt doar câteva dintre lucrurile la care nu veţi avea acces în China.

Twitter. Platforma de social media nu pote fi accesată de pe calculatoarele din China, din interiorul aşa-numitului Mare Firewall de China, un proiect de cenzură operat de mai bine de un deceniu de Partidul Comunist Chinez. Analiştii sunt de părere că autorităţile de la Beijing au luat decizia cenzurării platformelor de social media după ce au văzut rolul jucat de acestea în timpul Primăverii arabe şi al Revoluţiei verzi din Iran din 2009.

Gmail este cel mai recent serviciu al Google care a fost sever restricţionat de autorităţile  de reglementare din China. Totodată, alte site-uri, precum Picasa şi yotube sunt perturbate în China, potrivit reprezentanţilor companiei IT.

Facebook. China “a stins lumina” şi pe Facebook, încă din 2009 şi nu există semne că autorităţile ar intenţiona să restabilească accesul la platforma de social media operată de celebra companie americană.

Site-uri autohtone de social media sunt autorizate să funcţioneze în China, acestea ajutând pentru a promova industria tech intern. Totuşi, aceste platforme sunt puternic cenzurate.

Filmele străine. Autorităţile de reglementare chineze au permis ca doar 34 de filme străine să poată fi vizionate, în fiecare an, în cinematografele din China, limitând sever accesul la cele mai noi filme de succes de la Hollywood.

Cazinourile. China a interzis cazinourile. Încă din 1949 Beijing a interzis jocurile de noroc, iar cazinourile nu au voie să opereze în China. Cu toate acestea, mulţi chinezi au o înclinaţie spre jocuri de noroc, o tradiţie care datează de mii de ani. În prezent, interdicţia nu îi opreşte pe antreprenorii chinezi de la a înfiinţa operaţiuni de jocuri de noroc subterane şi loterii private.

Accesul la mii de site-uri a fost restricţionat în China. Beijing blochează accesul la mii de site-uri web în orice moment, inclusiv platforme de social media şi site-uri de pornografie.

Cenzura chineză interzice, de asemenea, utilizatorilor de Internet să viziteze site-uri care critică Partidul Comunist sau abordează probleme sensibile, cum ar fi drepturile omului.

Nici cărţile nu scapă de cenzură în China. Teme precum drepturile omului, Tibet sau Partidul Comunist nu pot apărea în cărţi. Editurile care nu se conformează pierd accesul la 1,4 miliarde de potenţiali cititori.

Snapchat. Facebook şi Twitter nu sunt singurele platforme de social media blocate în China. Utilizatorii chinezi sunt în imposibilitatea de a avea acces nici la Snapchat.

Oare de ce?

sursa: gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.