Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Remedii utile pentru zona zoster

ce-complicatii-poate-provoca-zona-zoster

Herpesul zoster este o dermatoză acută produsă de un virus identic cu cel al varicelei.

Se manifestă printr-o erupţie de vezicule dispusă pe traiectul unui nerv senzitiv, însoţită de dureri de tip nevralgic ce preced şi însoţesc erupţia. Acestea pot persista mult timp după vindecarea acesteia.

ATENŢIE! E FOARTE CONTAGIOS

Specialiştii atenţionează că, odată contractat, virusul persistă pe toata durata vieţii. El se găseşte latent în celulele nervilor şi poate să se manifeste repetitiv. Conţinutul veziculelor este contagios, prin contact cutanat cu leziunile, pentru cei care nu au avut varicelă. De aceea, prosoapele sau orice alt lucru care vine în contact cu ele ar trebui spălat la temperatură mare.

De obicei, atunci când apar erupţiile, bolnavilor li se dau medicamente antivirale. Acestea scurtează durata erupţiei şi reduce simptomele. Dar există şi tratamente naturale care pot reduce disconfortul cauzat. Dacă alegi doar aceste tratamente, trebuie să ţii cont că va dura mai mult vindecarea. Oricum, chiar şi netratat, virusul “îşi face de cap” maximum trei săptămâni, după care erupţia ar trebui să dispară.

BĂI CALMANTE

Apa rece poate calma durerea şi mâncărimile. Se pun comprese cu un prosop înmuiat în apa rece pe zona afectată. Mai poţi face băi cu ovăz pentru pielea iritată. Pune o cană cu fulgi de ovăz şi un pliculeţ ceai de muşetel (sau o linguriţă cu vârf de flori de muşetel) într-un săculeţ de pânză sau chiar într-un ciorap. Leagă bine ca să nu iasă conţinutul. Se leagă săculeţul sub jetul de apă. Stai în cadă timp de 15-20 de minute în apa călduţă, nu fierbinte.

REMEDII DE FOLOS

Se recomandă, în primul rând, odihnă şi hidratare până la refacere. În plus, vor ajuta antiinflamatoarele naturale, precum vitamina C naturală sau curcumina. Persoana trebuie să aibă o dietă bogată în lizina, care se găseşte în fructe şi legume, dar mai ales concentrată în suplimente alimentare numite L-lizina.

De asemenea, sunt indicate ceaiuri din urmatoarele plante: roiniţă, echinaceea, sunătoare. Concomitent, se poate face tratament homeopatic cu Herpes Zoster diluţii progresive, Vaccinotoxin, Natrium muriaticum, Rhus, Toxicodendron, dar la recomandarea medicului homeopat.

ALTE REMEDII  NATURISTE PENTRU ZONA ZOSTER

1. Pentru reducerea mancarimilor, aplicati pe zona afectata ulei de cocos sau ulei de masline in care ati adaugat cateva picaturi de ulei de menta sau ulei de eucalipt.

2. Sucul de aloe vera este are efect anesteziant, poate atenua durerea si totodata ajuta la reinnoirea pielii.

3. Aplicati comprese cu prosoape inmuiate in decocturi calde de pelin, busuioc si musetel. Mentineti compresele minimum 20 de minute si repetati de cateva ori pe zi. Aceasta va conduce la uscarea mai rapida a veziculelor si la indepartarea scuamelor, reducand riscul unei infectii bacteriene, precum si la diminuarea semnificativa a durerii.

4. Baile cu cimbru ajuta foarte mult, deoarece aceasta planta este un antiviral puternic.

5. Sunt bune si aplicatiile externe cu frunze de varza bine strivite, in alternanta cu argila.

6. O alta metoda de a scapa de disconfort este aceea de a tampona zona cu o solutie obtinuta prin combinarea unei parti de otet de mere cu patru parti de apa. Sau puteti tampona cu miere, solutie de bicarbonat de sodiu, suc natural de pere si cateva picaturi de apa oxigenata.

Pe langa aceste aplicatii externe, este necesar un tratament intern cu remedii naturale antivirale. Acestea sunt: ceai de gheara pisicii – are efect antiinflamator si antiviral (este contraindicata femeilor insarcinate!), tinctura de echinacea si ginseng – intareste sistemul imunitar, facandu-l mai putin vulnerabil la infectii si roinita – are proprietati antivirale (pentru un efect rapid folositi uleiul esential).

Alte remedii cu efect antiviral sunt: usturoiul, ciuperca reishi, rostopasca, uleiul de tea-tree, uleiul de bergamota si uleiul de cimbru.

ERUPŢIA APARE când sistemul imunitar e slăbit, când cel care poartă virusul e stresat, când persoana nu doarme suficient, în urma unor răniri, ca efect secundar al unor tratamente care suprimă imunitatea, cum ar fi chimioterapia.

SURSA 1SURSA 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.