Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Roșiile reduc apariția vaselor dilatate de pe picioare

vene dilatate

Roșiile au proprietăți anticoagulante care ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. Dacă le aplici în zonele cu probleme, reduc apariția venelor dilatate. Venele dilatate sau venele varicoase sunt acele vase de sânge dilatate care se inflamează. Ajung să fie vizibile sub piele și pot deveni o adevărată problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Pentru mulți, venele varicoase sunt o problemă de ordin estetic, însă acestea pot fi și semnele unor afecțiuni care pot fi însoțite de următoarele simptome: stări de oboseală în picioare, senzația de moleșeală. Dacă nu sunt tratate din timp, vor duce la apariția flebitei, o formă mai severă a venelor varicoase ce produce blocarea vaselor de sânge cu cheaguri de sânge. Uneori aceste afecțiuni pot avea urmări grave.

Iată cum poți combate apariția venelor dilatate cu remedii naturiste!

Roșiile, printre cele mai populare legume, sunt foarte eficiente în combaterea venelor varicoase, valorile ei nutritive nu mai sunt un secret pentru nimeni. Tocmai de aceea sunt foarte eficiente și în tratamentele alternative. Semințele lor au un conținut acid cu proprietăți similare aspirinei, un bun anticoagulant ce îmbunătățește circulația sanguină. Mai conțin și flavonoizi, compuși antioxidanți care ajută la întărirea pereților vaselor de sânge.

  • Tratament cu pătlăgele

Înainte de a începe tratamentul spală foarte bine pătlăgelele. Feliază-le și aplică bucățile pe zonele afectate de pe picioare, chiar și în acele zone unde venele varicoase sunt mai puțin vizibile. Vei preveni astfel extinderea lor. Folosește un pansament de dimensiuni mai mari pentru a ține roșiile cât mai mult pe picior, iar atunci când ai o senzație de arsură, înseamnă că trebuie să scoți bandajul. Spală zona cu apă călduță și tapotează cu prosopul până când pielea se usucă. Pentru rezultate rapide, tratamentul trebuie repetate de cinci ori pe zi.

  • Tratament cu roșii

Spală bine roșiile și taie-le felii. Aplică feliile în zonele afectate și acoperă-le cu un bandaj. Lasă să acționeze timp de patru ore. Repetă tratamentul pentru încă patru ore cu felii proaspete. Dacă folosești acest tratament în fiecare seară, înainte de culcare, vei avea rezultate în doar câteva săptămâni.

Pentru a avea rezultate optime, în paralel cu acest tratament trebuie să urmezi și o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumă alimente bogate în acizi grași omega 3, un nutrient care ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge și care are și proprietăți anti-inflamatorii. Iată ce alimente conțin acizi grași omega 3: somon, sardine, cod, fructe de mare, ulei de floarea soarelui și ulei de măsline, semințe de in, oleaginoase, castraveți, ciuperci, ouă, drojdie de bere.

Mai ai nevoie de vitamina E în dietă, astfel ca circulația sanguină să se îmbunătățească. Vitamina E mai oxigenează sângele și previne formarea cheagurilor. O găsești în: lactate, cereale albe, oleaginoase, asparagus, cereale integrale.

(Sursa: eveste.ro)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.