S-a deschis circulaţia pe Transalpina. Care este viteza maximă de circulaţie pe şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România

Foto: activnews.ro

Foto: activnews.ro

Circulaţia rutieră pe DN 67C (Transalpina) s-a deschis sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 7,00, informează financiarul.ro. Viteza maximă de circulaţie este de 30 kilometri/oră, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, începând din data de 11 iunie, ora 7,00, se deschide circulaţia rutieră pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 — km 59+800, relatează voceatransilvaniei.ro.

„Precizăm că accesul autovehiculelor în intervalul orar 20,00 — 7,00 este strict interzis. De asemenea, viteza maximă de circulaţie pe sectorul de drum menţionat este de 30 km/h, accesul pe acest tronson de drum fiind permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone”, se spune într-un comunicat al CNADNR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR sau poate fi accesată pagina de internet a companiei.

Transalpina este şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Se pare că drumul a fost construit în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *